HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süleyman Demirel, İslamköy’de toprağa verildi

9.'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de son yolculuğuna uğurlandı.

Demirel'i son yolculuğuna siyasilerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi de uğurladı. Liderler, izdiham nedeniyle camide yerlerini alırken oldukça zor anlar yaşadı. Demirel, Çalcatepe'deki anıtmezarda toprağa verildi. Demirel'in defnedildiği alana gül yaprakları döküldü. Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi.

DEVLETİN HİÇ BİLİNMEYEN GELENEĞİ ORTAYA ÇIKTI! - TIKLAYIN!


(Demirel'in memleketi İslamköy'deki cenaze törenine kardeşi Şevket Demirel de katıldı)

Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel’in öğle namazını müteakip gerçekleşen cenaze töreni için Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy’e geldi.

Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy’de Demirel’in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbet tuttu. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi’ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy’e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

DEMİREL SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI - TIKLAYIN!

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çelenkleri ise Demirel’in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

Törene katılmak için gelenlerin ilk ziyaret ettiği yer, Süleyman Demirel’in siyasi hayatının tüm izlerinin sergilendiği ve adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi oldu. Müze girişinde ziyaretçileri selamlayan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Demirel’in balmumu heykeli, günü ölümsüzleştirmek isteyenlerin fotoğraf çektirdikleri nokta oldu.

Külliyede yer alan cami ve müze girişlerinde anı defteri açılırken, yıllarca siyasi arenada Demirel’i desteklemek için yapılan atkılar, bu kez ’Seni Unutmayacağız’ yazısıyla törende ortaya çıktı. 10 liraya satılan atkılar, ’Baba Süleyman Demirel’ yazılı fotoğraflar törene katılanların boyunlarına, ceketlerine asıldı.

Demirel’in fötr şapkasını almayı başaranlardan kendisini onun ’manevi kızı’ gibi görenlere, yanında koruma olarak çalışanlara ve hatta Anadolu kulüplerinin eski amigolarına kadar çok saylıda kişi, Demirel’e son görevini yapmak için İslamköy’deydi.

Türk Yıldızlarına ait uçakla dün Isparta'ya daha sonra da doğduğu yer olan İslamköy'e getirilen Süleyman Demirel'in naaşı, Şehriban Hatun Camisi'nin yanında bulunan morga konuldu.

Naaşın alınmasından önce Süleyman Demirel'in defnedileceği Çalcı Tepesi'ndeki alana gelen özel doktoru Aylin Cesur ile yeğeni Nihan Demirel Atasagun son hazırlıkları yerinde inceledi.

FÖTR ŞAPKASI TABUTUN ÜZERİNE KONULDU

Morgdan alınan naaş, Şehriban Hatun Camisi'nin avlusuna alındı. Cenazenin getirilmesi sırasında tabutun üzerine gül yaprakları atıldı. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası da bırakıldı.

TÖRENE KATILANLAR

Törene, Süleyman Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamları Nihat Özdemir, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine katılanlar izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.

Dün Ankara Kocatepe Camii'nde Demirel'in cenaze namazını kıldıran eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da İslamköy'deki cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazı Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı. Yılmaz, namazın ardından dua ederek, helallik istedi.

KADINLARLA ERKEKLERLE BİRLİKTE SAF TUTTU

Demirel'in cenaze namazında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Cemaat, cami avlusundan sokağa taşarken çok sayıda kadın da erkeklerle birlikte cenaze namazında saf tuttu.

Naaş daha sonra askerler tarafından alınarak, toprağa verileceği alana götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Demirel burada toprağa verildi

Defin işleminin yapıldığı alana, gül yaprakları döküldü.

(Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi.)

Bakanlar Kurulu'nun Demirel kararı Resmi Gazete'de

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenazesinin, Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy köyündeki anıt mezar olarak tahsis edilen yere defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Demirel'in cenazesi, İçişleri Bakanlığının yazısı ve ilgili kanuna göre, 20 M-1-a pafta, 58 ada içindeki anıt mezar olarak tahsis edilen taşınmaza defnedilecek.

Demirel'in cenazesinin, anıt mezara defnedilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 18 Haziran'da alındı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler