HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sultan Işıklı’ya iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit edip, 2 polisi yaraladığı iddia edilen DHKP-C'li Sultan Işıklı iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 44 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit edilmesi ve iki polis memurunun yaralanması olayının faili olduğu iddiasıyla DHKP-C'li Sultan Işıklı'nın yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Sultan Işıklı ve avukatları hazır bulundu. Herhangi bir olay çıkmaması için duruşma salonunda, adliye içerisi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Mahkeme heyetine 13 sayfalık yazılı savunma sunan Işıklı sözlü savunmasını da yaptı.

Sanık avukatlarından Özgür Yılmaz, Işıklı hakkında haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasını istedi. Yılmaz, "Daha önce sanığın yaşadığı olaylar üzerinde öyle bir hiddet oluşturmuştur ki eylem yapmayı düşünmüştür” diyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Diğer avukatlar da sanığın tahliyesini istedi. Son sözü sorulan sanık Işıklı "Mahkemeden adalet beklemiyorum” dedi.

Işıklı şehit polis memuru Zekeriya Yurdakul'u "nitelikli kasten adamöldürmek” ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Işıklı diğer suçlardan da 44 yıl 7 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Duruşmaya girmek isteyen ve adliye içerisinde protesto gerçekleştiren 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolüne götürüldü.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler