HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sultangazi'de muhtarlığa molotofkokteylli saldırı

Sultangazi'deki 75. Yıl Mahalle Muhtarlığı'nı molotofkokteylleriyle ateşe veren bir grup, ilkokulda seçim dolayısıyla görev yapan iki polisi darbetti.

Yola barikat kurarak ateş yakan gruptakiler, müdahale eden polise ses bombası attı.

Alınan bilgiye göre, 75. Yıl Mahalle Muhtarlığı'nın önüne gelen bir grup, tek katlı yapıyı molotofkokteylleriyle ateşe verdi. Bu sırada muhtarlığın yan tarafındaki İstiklal İlkokulu'nda seçim dolayısıyla görev yapan iki sivil polis, gruptakilere müdahale etmek istedi. Gruptakiler tarafından darbedilen polis memurları okula dönerken, saldırganlar da okula yöneldi.

Gruptan bazıları da yola barikat kurarak ateş yaktı. Bölgeye sevk edilen Çevik Kuvvet polisleri, TOMA ve biber gazıyla gruba müdahale ederken, gruptakiler de polis ekiplerine ses bombası attı.

Olay yerine çağrılan Özel Harekat polisleri de ilkokula girerek, içeride arbede yaşanmasına neden olan kişileri dışarıya çıkardı.

Seçim dolayısıyla okulda bulunan görevliler İETT otobüsüyle buradan uzaklaştırılırken, gruptakiler tarafından taşlanan otobüsün camları kırıldı. Otobüse binmek istemeyen bazı görevliler ise "akrep" tabir edilen zırhlı araçla ilçe seçim merkezine götürüldü.

Okulun bahçesinde de ateş yakan gruptakilerin büyük çoğunluğu dağılırken, küçük bir grubun bekleyişi sürüyor.

Olaylarda muhtarlık binası kullanılamaz hale geldi. Okulun bahçesinde park halinde bulunan polis araçları da zarar gördü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler