HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nerede yapıldı, düğüne kimler katıldı?

Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan evlendi. Bazı vatandaşlar Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nerede yapıldı ve kimler katıldı merak ediyor. İşte Selçuk Bayraktar - Sümeyye Erdoğan düğününün ayrıntıları...

Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nerede yapıldı, düğüne kimler katıldı?

Sümeyye Erdoğan'ın düğünü için hazırlıklar tamamlandı. Selçuk Bayraktar ile Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nerede yapıldı, ne zaman oldu gibi sorulara vatandaşlar yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Baykar Makina'nın sahibi Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile hayatını birleştirdi. Sümeyye Erdoğan'ın düğününün nerede yapılacağı önceden belirlenmişti. 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen Selçuk Bayraktar - Sümeyye Erdoğan düğünü, İstanbul'da Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Küçükçekmece'de yapılan Sümeyye Erdoğan'ın düğününe geniş bir katılım oldu. İş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ismi bir araya getiren düğüne, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nun tamamına yakını, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri ve milletvekilleri ve daha pek çok isim katıldı. Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nedeniyle İstanbul'da 14 Mayıs Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda yol Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nedeniyle trafiğe kapatıldı. Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan'ın düğünü hakkında detayları, trafiğe kapatılan yollar, Selçuk Bayraktar kimdir sorusunun yanıtını, düğüne katılan isimleri ve daha pek çok detayı haberimizin devamında bulabilirsiniz.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN DÜĞÜNÜ NEREDE, NE ZAMAN OLDU?

Merakla beklenen Sümeyye Erdoğan'ın düğünü gerçekleşti. Düğün 14 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Küçükçekmece'de Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sümeyye Erdoğan'ın düğününe kimlerin katılacağı da merak ediliyordu. İş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ismi bir araya getiren düğüne, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nun tamamına yakını, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri ve milletvekilleri ve daha pek çok isim katıldı.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN DÜĞÜN DAVETİYESİ

Sümeyye Erdoğan'ın düğün davetiyesi merak edilen konular arasında yer alıyor. Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan çiftinin düğün davetiyesinde, çiftin isimlerinin baş harfini simgeleyen 'S' harfine yer verildi. Yine davetiyelerde katılacakların çelenk veya çiçek göndermek yerine davetiyenin üzerinde basılı bulunan TSK Mehmetçik Vakfı, TSK Dayanışma Vakfı veya Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı hesaplarına bağış yapmaları istendi. Davetiyede, "Evlatlarımız Sümeyye ve Selçuk'un nikah törenlerinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Emine ve R.Tayyip Erdoğan- Canan ve Özdemir Bayraktar.” ifadelerine yer verildi. Selçuk Bayraktar - Sümeyye Erdoğan düğünü saat 15.00'da başladı. 6 bin kişinin davet edildiği düğünde çiftin nikah şahitleri arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu yer aldı.

14 MAYIS'TA BU YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Sümeyye Erdoğan'ın düğünü nedeniyle 14 Mayıs'ta bazı yollar günün ilk saatlerinde trafiğe kapatıldı. Bu nedenle yapılan çalışmaları İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bizzat yerinde inceledi. Gece boyunca süren çalışmalarda polis ekipleri kültür merkezine çıkan tüm ana cadde ve ara sokakları demir bariyerlerle kapattı. Öte yandan bomba uzmanı polisler nikahın yapılacağı bölgede detaylı patlayıcı madde araması yaptı. Sümeyye Erdoğan'ın düğünü için Küçükçekmece Belediyesi Fatih Caddesi Opet benzinlik ile Ekinevler Sokağı arası, Fulya Sokak, Dereboyu Caddesi, Tokel Sokak, Funda Sokak, Fırat Sokak ve Mehmet Akif Ersoy Bulvarı saat 00.15'ten itibaren araç trafiğine kapatıldı. Alternatif güzergah olarak ise Muammer Aksoy Caddesi ile Basın Ekspres Yolu gösterildi.

Küçükçekmece Belediyesi'ne bağlı ekipler ise merkezde boya ve temizlik çalışması yaptı. Vinçler yardımıyla gösteri merkezinin yüksek cam duvarları silindi. Bölgedeki kaldırımlar da yeniden boyandı. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın düğün töreninin yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nin çevresine bariyerler yerleştirildi. 3 TIR dolusu bariyer de nikah günü kullanılmak üzere bölgeye getirildi. Hazırlıklarda çalışan görevliler için gösteri merkezinin bahçesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil büfe kuruldu.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN GELİN ARABASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve nişanlısı Selçuk Bayraktar'ın içinde bulunduğu gelin arabası Tarabya'dan çıktı. Gelin arabasını Selçuk Bayraktar kullanırken Sümeyye Erdoğan'ın ise yan koltukta oturduğu görüldü. Yolların kapatılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar görevli polis ekipleriyle tartıştı. Bir sürücü aradaki boşluktan faydalanarak kapalı yola aracıyla dalıp, kaçtı. Polisler kısa süreli alarma geçti.

Çiftin düğün salonuna girişi sırasında Cem Karaca'nın 'Bu son olsun' isimli şarkısı çalındı. Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan çiftine 8 kişi şahitlik etti. Çiftin şahitliklerini eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Nikahın kıyılmasının ardından nikah cüzdanını Abdullah Gül çifte takdim etti. Düğün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yine nikah töreninde davetlilere Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın hayatlarını anlatan barkovizyon gösterisi sunuldu.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Selçuk Bayraktar 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de sürdürdü. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Selçuk Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır. Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

ASKERLERDEN SELÇUK BAYRAKTAR'A NİKAH MESAJI

Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler