HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sünger Bob, Şirinler 'Kürtçe' konuşacak

Türkiye'nin ilk Kürtçe çocuk kanalı "Zarok TV" Nevruz'da yayına başlıyor.

Sünger Bob, Arı Maya, Şirinler gibi birçok çizgi film kahramanı artık Kürtçe konuşacak. Diyarbakır'da yayın yapan ve Türkiye'nin ilk özel Kürtçe çocuk kanalı olan Zarok Tv, Nevruz'da yayın hayatına başlıyor.

Kürtçe'de "çocuk" anlamına gelen Zarok ismini taşıyan televizyon kanalı yaklaşık 42 ülkeden ve Amerika'dan da izlenebilecek. Kanal 24 saat kesintisiz olarak Kürtçe'nin bazı lehçelerinde yayın yapacak.

Diyarbakır ve İstanbul merkezli yayın yapacak olan kanalın sahibi Behçet Sevim, Türkiye'nin ilk özel Kürtçe kanallarından biri olan Denge TV'nin de kurucuları arasında yer alıyor.

BBC Türkçe'ye göre, yaklaşık üç yıl önce çocuk televizyonun altyapısını kurmaya başladıklarını söyleyen Sevim, RTÜK'e resmi başvuru ve izin işlemlerinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü anlattı.

"7-8 yıl önce Türkçe yayına başlayan birçok çocuk kanalı, anadillerinde eğitim görme haklarından yoksun olan ve Kürtçe'yi aileden öğrenen Kürt çocukları üzerinde çok hızlı bir asimilasyona neden oldu. Dilimizi korumak ve çocuklarımıza Kürtçe öğretmek için yola çıktık" diyen Sevim, yaklaşık bir yıldır test yayınında olan kanalın en sadık izleyicilerinin yetişkinler olduğunu belirtti. Sevim , "Bu sayede aileler çocukları üzerinde pozitif bir etkiye sahip olacak" ifadelerini de kullanırken yasal prosedürlerden dolayı televizyonda sınırlı da olsa Türkçe programların yer alacağını dile getirdi.

Televizyonda yayınlanacak program ve çizgi film dublajları özel prodüksiyon şirketleri ile birlikte hazırlanıyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler