HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sur ilçesi havadan bombalanacak haberleri asılsız'

Diyarbakır Valiliği, sosyal medyada ve yazılı basında, güvenlik güçlerince "Sur ilçesini havadan bombalamaya başlayacağız" şeklinde anonslar yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

'Sur ilçesi havadan bombalanacak haberleri asılsız'

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonla ilgili sosyal medya ve yazılı basında yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medyada ve yazılı basında, güvenlik güçlerince "Sur ilçesini havadan bombalamaya başlayacağız" şeklinde anonslar yapıldığı iddialarının yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu iddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerde güvenlik güçlerimiz tarafından terör örgütü üyelerine yönelik teslim olmaları yönünde anonslar yapılmakta ancak 'havadan bombalama yapılacağı' şeklinde anons yapılmamaktadır. Bu yönde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür söylem ile iddiaların bölgede yürütülen operasyon sürecine zarar vermek ve güvenlik güçlerimize yönelik olumsuz bir algı oluşturarak halkı provoke etmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir."

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler