HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur ve İdil’de 25 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Sur ve İdil'de devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 268 olduğu bildirildi.

14 şahsın teslim olduğu (biri çocuk, ikisi kadın) belirtilerek iki adet av tüfeği ve 950 TL ele geçirildiği kaydedildi.

13 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 354 olduğu belirtildi.

İDİL'DE 19 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu 19 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 94 olduğu bildirildi.

17 el yapımı patlayıcı imha edildiği vurgulanarak operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 401 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet M16 piyade tüfeği ve bir adet şarjörü, bir adet tabanca, 43 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 31 adet el bombası, üç adet el telsizi, 13 hücum yeleği, 267 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait beş adet şarjör ile birlikte 49 adet fişeği, 25 adet fünye, muhtelif ilkyardım malzemeleri, 25 litre mazot ve 300 kilogram amonyum nitrat ele geçirildiği ifade edildi.

Siirt Eruh'ta altı ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; iki adet otomatik av tüfeği, 37 adet av tüfeği fişeği, 154 adet dokuz mm tabanca fişeği, bir adet tabanca şarjörü, bilgisayar malzemeleri (iki adet tablet bilgisayar, üç adet hafıza kartı, iki adet dizüstü bilgisayar, bir adet masaüstü bilgisayar kasası, iki adet flash bellek, bir adet hard disk, 57 adet CD), altı adet cep telefonu, iki adet simkart, bir adet kameranın ele geçirildiği vurgulanarak beş şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Şırnak Cizre'de devam eden ayrıntılı arama faaliyetleri esnasında 10 adet el yapımı patlayıcı imha edildiği vurgulanarak operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının bin 419 olduğu kaydedildi.

Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Mardin Derik'te iki ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda beş adet av tüfeği ve 38 adet tarihi madeni para ele geçirildiği ifade edildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler