HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur’da çatışma: 2’si ağır 3 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sokağa çıkma yasağının 69'uncu gününe girdiği Sur ilçesinde saat 11.40 sıralarında güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışma yaşandı.

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.

İlçede hendek ve barikatların büyük bölümü kapatılırken, özel kuvvetler, polis ve jandarma özel harekat timleri bugün tuzaklanan patlayıcıları imha etmeyi sürdürdü.

Patlayıcıların imhası sırasında Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki Çiftehan, Yenikapı, Muallak, Şeftali, Köprülü ve Göçmen sokak üzerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar çıktı.

Çatışmalar sırasında 3 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, 1'inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan da çatışmaların devam ettiği sırada Sur İlçesi'ne girip, incelemelerde bulundu. İlçede çatışmalar devam ederken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Bu arada Gazi Caddesi üzerinde bulunan ve otele de güvenlik güçleri tarafından büyük bir Türk bayrağı asıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler