HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur’da çatışma: Şehit sayısı 3'e yükseldi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

Sokağa çıkma yasağının 40'ıncı gününde devam ettiği Sur ilçesinden acı bir haber daha geldi. İlçede bugün akşam saatlerinde devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri ile teröristler arasında bir kez daha çatışma çıktı. Çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

İlçede bugün yaşanan çatışma ve patlamalarda 1'i polis, 2'si asker toplam 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, 14 güvenlik görevlisi yaralandı. 3 güvenlik görevlisi de yangınlardan çıkan dumanlara maruz kalarak zehirlendi.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede şehit düşen 29 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş'in Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Acı haberi vermek için şehidin baba evine gelen İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı'dan oluşan protokol heyeti, ailenin daha önce haber alıp Diyarbakır'a gitmesi üzerine evde kimseyi bulamadı. Şehidin Gültepe Mahallesi'ndeki baba evinde kimsenin olmadığını anlayan protokol heyeti, şehidin annesi Hatice Kıldiş, babası İlyas Kıldiş, Kilis'te uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Ercan Kıldiş ile diğer kardeşlerinin Diyarbakır'a gittiğini öğrendi. Protokol heyeti, şehit haberini alıp eve akın eden yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler