HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur'da mahsur kalan aile askerin yardımıyla tahliye edildi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar devam ederken, operasyon bölgesinde mahsur kalan aileler güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin evlerini terk etmesi engellenen 70 yaşındaki yaşlı kadın ile komşuları olan 5 kişilik aile, 65 gündür yaşam mücadelesi verdikleri bir evin bodrumundan, Mehmetçik tarafından düzenlenen bir operasyonla kurtarıldı.

70 yaşındaki kadın Kürtçe askere dua ederken, komşusu olan genç kadın ise, "Sebep olanlara Allah hakkımızı koymasın' diyerek teröristlere beddua etti. 65 gün boyunca bir evin bodrumunda mahsur kalan aile fertlerinin bu süre içerisinde bodrum katındaki bir bidon peyniri yiyerek ayakta kaldıkları belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'ta başlayan ve 1 gün arayla 18 Aralık 2015'te yeniden devam eden sokağa çıkma yasağı 65'inci gününe girdi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesine bağlı 6 mahallesinde jandarma, polis ve kara kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, El Yapımı Patlayıcıları (EYP) imha etmek maksadıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Operasyonlar kapsamında Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Zingilli Sokak'ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, yaşları 5 ile 8 olan kız çocukları ve yanlarında 70 yaşındaki kadın ile komşuları olan toplam 5 kişilik bir aile düzenlenen operasyonla bulundukları bodrum katından kurtarılarak güvenli bölgeye nakledildi. Kurtarılan ailenin şahsi ihtiyaçları karşılanıp, sağlık kuruluşuna sevk edildi. Bulundukları bodrum katından kaçarak bir bölgeye kadar ilerleyen aileyi güvenli bölgeye taşımak için operasyon düzenleyen Mehmetçik, aile fertlerini sorunsuz bir şekilde bölgeden nakletti.

MEHMETÇİĞE DUA, TERÖRİSTLERE TEPKİ

Kurtarılanlar arasında bulunan 70 yaşındaki kadın ellerini açarak Mehmetçiğe Kürtçe dualar ederken, genç kadın ise yaşadıklarını anlattı. Evlerinin bodrum katına sığındıklarını ve bir bidon peynir ile yaşama tutunduklarını belirten genç kadın, evlerinin kullanılmaz hale geldiğini, bütün eşyalarının kırılıp döküldüğünü belirterek, ailesinden herhangi bir can kaybı olmaması nedeniyle buna da sevindiklerini söyledi. Sürekli dua edip bu sorunun çözülmesini dilediklerini belirten genç kadın, yaşadıklarına sebep olanlara da beddua etti. Genç kadın, "Sebep olanlara Allah hakkımızı koymasın” diyerek teröristlere tepki gösterdi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır İli Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde jandarma, polis ve kara kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir. İcra edilen operasyon kapsamında Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi Zingilli Sokak'ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, yaşları 5-8 olan kız çocukları ve yanlarında 70 yaşındaki bayan komşuları olan toplam 5 kişilik bir aile bölücü terör örgütü mensuplarının ellerinden kurtularak güvenlik güçlerine sığınmışlardır. Bölücü terör örgütü mensuplarından kaçan ailenin şahsi ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kuruluşuna sevk edilerek sağlık kontrolleri yaptırılmış ve çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır.Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele ve terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir."

AJANSLAR

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler