HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye sınırında ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında 'dur' ikazına uymayan dört kişinin açtığı ateşe karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şanlıurfa ViranşehirAksoy Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 15.00 sularında dört şahsın Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaştığı görüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

"Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye Aksoy hudut Karakolundan, bir Hareketli Pusu Timi (HPT) sevk edilmiştir. HPT, söz konusu şahıslara hududa yaklaşmamaları konusunda "Dur'' ikazında bulunmuştur. "Dur'' ikazına uymayan şahıslar olay yerinde yakalanmıştır. Bu esnada Suriye tarafından HPT personeline hafif silahla ateş açılmıştır. Açılan ateşe, HPT personeli tarafından ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımızın açtığı bu karşı ateş üzerine, şahıslar Suriye tarafına, geldikleri istikamete doğru kaçmışlar ve şahısların kaçakçılık girişimi engellenmiştir.Şanlıurfa Valiliğine ve 7'nci Kolordu Komutanlığı Askerî Savcılığına bilgi verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şanlıurfa ViranşehirŞht.Çvş.M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, iki ayrı bölgede toplam 550 m uzunluğunda boru tespit edildiği belirtilerek Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildiği ve boruların Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile imha edildiği kaydedildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler