HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye sınırında çatışma

Suriye sınırında, Hatay Bükülmez Hudut Karakolu merkez kule ve hudut hattı nöbetçileri tarafından kaçakçılık girişiminde bulunan 70 kişiyle çatışmaya girildi.

Suriye sınırında çatışma

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında, Hatay Bükülmez Hudut Karakolu merkez kule ve hudut hattı nöbetçileri tarafından kaçakçılık girişiminde bulunan 70 kişinin tespit edildiğini, şahısların Ani Müdahale Timine ateş açtığını bildirdi. Kaçakçı grupla askerler arasında çatışma çıktığı belirtilirken, kaçakçıların bir süre sonra ateşi keserek olay yerinden uzaklaştığı açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet adresinden yapılan açıklamaya göre, dün sabah saat 06.30'da Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Hatay) sorumluluk sahasında, Bükülmez Hudut Karakolu merkez kule ve hudut hattı nöbetçileri, gözetleme faaliyetleri esnasında, ellerinde çuvallar bulunan 70 kişilik bir grubun, üçe bölünerek Suriye'den Türkiye'ye doğru yaklaştıklarını tespit etti.

Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye Ani Müdahale Timi (AMT) ve bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç sevk edilirken, AMT olay bölgesine ulaştığında, anılan kaçakçı şahısların küçük gruplara ayrılarak fiziki tel engel sistemini geçmeye çalıştığının görüldüğü kaydedildi.

Anılan kaçakçı şahıslara AMT tarafından "dur" ikazında bulunulurken, ikaza uymayan şahısları uyarı amaçlı olarak havaya ateş açıldı. Açılan bu uyarı ateşi sonucu, şahıslar Suriye'de, geldikleri istikamete doğru kaçtı. Ancak, kısa bir süre sonra, Suriye'de anılan şahısların kaçtığı bölgeden Kaleşnikof Piyade Tüfekleri ile AMT personeline ateş etti, AMT tarafından da ateş edilen bölgeye derhal karşı ateş açıldı. Yapılan karşı ateşler sonucunda, Suriyeli şahısların ateşi kesilirken, anılan şahıslar Suriye istikametine doğru bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu. Bu müdahale sonucu kaçakçılık girişimi de engellendi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler