HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de şehit düşen Türk askerlerinin baba evine ateş düştü

Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab kentinde Suriye rejiminin Türk askeri birliğine saldırması sonucu şehit düşen 3 Türk askerinin Antalya, Eskişehir ve Samsun'daki baba evlerine ateş düştü!

Fırat Kalkanı harekatının 93’üncü gününde El Bab operasyonunu yürüten Türk askeri birliğine yönelik saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın Samsun'daki, Piyade uzman çavuş Melih Özcan'ın Eskişehir'deki, <span style="color: rgb(43, 43, 43); font-family: "Segoe UI", "Helvetica Neue", "Droid Sans", Arial, Tahoma, Geneva, sans-serif; font-size: 14px;">Üsteğmen Zafer Er'in Ankara'daki baba evini evlat acısı sardı.

ŞEHİT BOLAT'IN SAMSUN'DAKİ BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Bolat'ın acı haberi Samsun'un Alaçam İlçesi'nde oturan babasının evine ulaştı. Aslen Sivaslı olan şehit Bolat'ın ailesi ile birlikte Alaçam İlçesi Kadıköy Mahallesi Çuha Sokak'taki evlerinde yaşadığı belirtildi. Şehit Bolat'ın acı haberi ailesine İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından verildi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı.

Acı haberi duyan yakınları şehit Bolat'ın baba evine geldi.

OĞULLARININ ŞEHİT OLDUĞUNU ÖĞRENEN ANNE BABA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Piyade uzman çavuş Melih Özcan'ın (30), Eskişehir'deki baba evine acı haber ulaştı.

Evli ve 2 çocuk babası Melih Özcan'ın şehit haberini askeri yetkililer Eskişehir'in Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak'ta oturan babası Mehmet ve annesi Melek Özcan'a bildirdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba Özcan, gözyaşına boğuldu. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı, bir ambulans da evin önünde hazır bekletildi.

Şehidin babası Mehmet Özcan'ın vali yardımcılarının şoförlüğünü yaptığı, anne Melek Özcan'ın da Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki temizlik şirketinde çalıştığı öğrenildi.

**ANKARALI ŞEHİT ER'İN DE BABA EVİ YASA BOĞULDU

**

Fırat Kalkanı Harekatı'nda gerçekleştirilen hava saldırısında şehit düşen Üsteğmen Zafer Er'in Ankara'nın Sincan ilçesindeki baba evinde yas var.

Şehit Üsteğmen Er'in Osmanlı Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin babası Mustafa Er'in evine Türk bayrakları asıldı.

Aile yakınları ve mahalle sakinleri, eve taziye ziyaretinde bulundu.

Sincan Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu, mahalle sakinleri de evlerine Türk bayrakları astı.

Bekar olan şehit Üsteğmen Er'in iki erkek kardeşinin olduğu öğrenildi.

3 ASKER ŞEHİT, 10 ASKER YARALI

3 askerin şehit olduğu, 10 askerin de yaralandığı belirtildi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen askerlerden üçü şehit oldu. Diğer yaralı askerin de durumu ciddiyetini koruyor.

TSK SALDIRIYI ESAD REJİMİNİN YAPTIĞINI AÇIKLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) saldırıyı Suriye rejiminin yaptığını duyurdu.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Fırat Kalkanı Harekatı'nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

BAŞBAKAN SALDIRIYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı harekatında El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanı Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan telefonla bilgi aldı.

Öte yandan, şehitlerin Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak işlemlerinin ardından memleketlerine törenle uğurlanacağı belirtildi.

VALİ VE ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI HASTANEYE GELDİ

Kilis Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret eden Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Çevik Kuvvet polisi hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, durumu ağır olan askerler Gaziantep’e sevk edildi.

Fırat Kalkanı harekatının 93’üncü gününde acı haber geldi. Edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab operasyonunu yürüten Türk askeri birliğine yönelik saldırıda yaralanan askerler, helikopter ve ambulanslarla Kilis ile Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı.


Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler