HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de yıkılan matbaasını Reyhanlı'da kurdu

Suriye'de yıkılan matbaasını Reyhanlı'da kurdu

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA) - SURİYELİ Abdullah Al Ahmad, ülkesindeki çatışmalarda yıkılan matbaasını, ailesiyle birlikte geldiği Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yeniden kurdu. İlgili kurumlara da resmi kayıtlarını yaptıran Al Ahmad, burada 10 Suriyeli'yi de istihdam etti.

37 yaşındaki Abdullah Al Ahmad'ın 20 yıldır işlettiği matbaası, ülkesinde devam eden iç savaş sırasında 2013'te yerle bir oldu. Matbaası tamamen kullanılamaz hale gelen Al Ahmad, ailesini de alarak yaşadığı İdlib kentinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne geldi. Kiraladığı bir evde ailesiyle yaşamını sürdürmeye çalışan Al Ahmad, mesleğini burada da sürdürmeye karar verdi.

Bir iş yeri kiralayan Abdullah Al Ahmad, yaklaşık 50 bin dolar harcayarak yeni bir matbaa kurdu. Reyhanlı Vergi Dairesi Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara da kaydını yaptıran Abdullah Al Ahmad, 'Envar Ambalaj Matbaa Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi' ismini verdiği işletmesini Kurban Bayramı'ndan önce de açarak faaliyetlerine başladı. Kendisi gibi savaştan kaçan 10 Suriyeliyi de istihdam eden Al Ahmad, Reyhanlı'da Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kırtasiye ihtiyaçlarına yönelik Arapça baskılar yapıyor.

Matbaasının devam eden iç savaştaki çatışma ve bombardımanlar nedeniyle yıkılıp yele bir olduğunu belirten Abdullah Al Ahmad, "Yıkılan matbaamı, İstanbul'dan temin ettiğim makinelerle Reyhanlı'da yeniden kurdum. Yasal izinlerimi de aldım. Matbaada Kur'an kaplama, cüz, dini ders kitapların baskısını, defter gibi kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler