HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'den F16'ya radar tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, devriye uçuşu yapan F-16'nın Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından radar kilitlemesi yapılarak taciz edildiğini bildirdi.

REYHANLI(Hatay), (DHA)- Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Hatay üzerinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan F-16 uçağımıza, Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından, saat 19.00'da 5 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."

ASKERE ATEŞ AÇILDI

Açıklamanın devamında Hatay Narlıca'daki Suriye sınırında Kıyıgören, Hacıpaşa ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol sorumluluk bölgelerinde dün akaryakıt kaçakçılığı maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, farklı üç noktada 60 litrelik 77 akaryakıt dolu bidon ve 2 sal tespit edildiği belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"Kıyıgören Hudut Karakol sorumluluk sahasında bulunan 3 adet 60 litrelik akaryakıt bidonu Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edilmiş, Hacıpaşa ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol sorumluluk bölgelerinde bulunan bidon ve sallar Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edilmiştir. Ayrıca 9 Haziran günü saat 04.50 sıralarında Hatay Narlıca Karbeyaz Hudut Karakol sorumluluk sahasında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 25 kişilik bir grup tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, hudut unsurlarımız gruba 'dur' ikazında bulunulmuş, 'dur' ikazına uymayan şahıslar, iki farklı noktadan unsurlarımızın üzerine hedef gözetmeksizin ateş açmıştır. Açılan ateşe unsurlarımız tarafından anında ateşle karşılık verilmiş olup, söz konusu şahıslar açılan ateş üzerine taciz ateşini kesmiş ve Suriye istikametinde kaçarak bölgeden uzaklaşmıştır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler