HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli çift, oğullarına 'Recep Tayyip Erdoğan' adını verdi

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli çift, yeni doğan çocuklarına Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi.

Suriyeli çift, oğullarına 'Recep Tayyip Erdoğan' adını verdi

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne yerleşen Cemile ve Halit Hassu çifti, 28 Kasım’da dünyaya gelen erkek bebeklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını verdi. Halit Hassu, Suriye halkına verdiği desteğe teşekkür etmek için oğluna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını verdiklerini söyledi.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak İnegöl İlçesi’ne yerleşen Cemile ve Halit Hassu çiftinin ilk iki bebekleri doğum sırasında öldü. Orhaniye Mahallesi’ne yerleşen ve yapılan yardımlarla geçimlerini sağlayan çiftin geçen 28 Kasım'da İnegöl Devlet Hastanesi’nde bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Hassu çifti, solunum sıkıntısı nedeniyle bir süre hastanede tedavi gören ve daha sonra sağlığına kavuşan çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Hassu’nun babası 54 yaşındaki Halit Hassu, "6 yıldan bu yana evliyiz. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülke dışına çıkmaya karar verdik. Bir yıl 3 ay önce Suriye’den kaçarak sınırlarını bize açan Türkiye’ye sığındık. Suriye halkına verdiği desteğe teşekkür etmek için oğluma Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını verdik" dedi.

Çocukları olmadan önce aile arasında bu kararı aldıklarını kaydeden Hassu, "Cumhurbaşkanımızın ömrü uzun olsun. Allah ondan razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istiyoruz. Kendisini çok seviyoruz" dedi.

36 yaşındaki anne Cemile Hassu ise "İki çocuğum oldu ama Suriye’de öldü. Türkiye’de özlemle beklediğimiz çocuğumuza kavuştuk. Çok mutluyum" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler