HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli gibi davranıp dilencilik yapıyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Adana'da yaşamlarını sürdüren Suriyeliler'in dilenmesi, Ramazan ayında yerli dilencilere de ilham kaynağı oldu.

Suriyeli gibi davranıp dilencilik yapıyorlar

Kırmızı ışıkta bekleyen küçük kızlar, üzerinde 'Suriyeliyim, zor durumdayım. Allah rızası için yardım edin' yazılı kartonları göstererek sürücülerin duygularını sömürmeye başladı. Soruları cevaplamayan küçük kızlar, kendi aralarında Türkçe konuşunca Suriyeli olmadıkları anlaşıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde taşıt trafiğinin yoğun olduğu bulvarlarda kırmızı ışıkta bekleyen dilenciler, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan ve dilencilik yapmaya başlayan Suriyelilerle rekabete girdi. Kırmızı ışıkta bekleyen otomobillerin camlarını silip, para isteyen Suriyeli çocukların sayısında artış gözlendi. Polis ve zabıta ekiplerinin denetimlerine rağmen Suriyeli çocukların dilenerek para toplamasının önüne geçilemedi. Sürücülerin Suriyeli çocuk ve gençleri boş çevirmediğini gören yerli dilenciler de taktik değiştirdi.

Ramazan ayının manevi atmosferinden yararlanmak için harekete geçen yerli dilenciler, Suriyeliler gibi başlarını örtüp, üzerine 'Suriyeliyim, zor durumdayım. Allah rızası için yardım edin' yazdıkları kartonlarla kavşaklara çıkıp, para toplamaya başladı. Türk olduklarının anlaşılmaması için konuşmayan çocuklar, arabaların camlarından gösterdikleri yazılarıyla duygu sömürüsünü ranta çevirerek, ceplerini doldurmanın yolunu buldu.

Dilenen küçük kızlar, kendi aralarında Türkçe konuşunca Suriyeli olmadığı anlaşıldı. Suriyeli görünümlü dilenciler, DHA muhabirinin sorularına gülümseyerek karşılık verip, uzaklaştı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler