HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli göçmenlere Antalya yasağı

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye kabul edilmesine ilişkin genelgenin Antalya’yı kapsamadığını söyledi.

Suriyeli göçmenlere Antalya yasağı

Hürriyet'in haberine göre, Tonbul 'Biz Antalya'ya yasal yollarla gelenler hariç hiçbir Suriyeli göçmeni kabul etmiyoruz' dedi.

GENELGE UYGULANMAYACAK

Genelge yayınlandıktan hemen sonra ilgili bakanlıkla temasa geçilerek göç uyarısı yaptıklarını kaydeden Tonbul, “Bu genelgeye göre, illere gelen Suriyeli göçmenlere bir belge veriliyor ve seçme-seçilme hakkı dışında TC vatandaşlarının tüm haklarına kavuşuyorlar. Biz bakanlığımıza bu genelgenin Antalya’da uygulanması halinde yoğun bir göç dalgasının geleceğini bildirerek, Antalya'nın genelge dışında bırakılmasını istedik” dedi.

ŞEHRİ TERK EDİN

Talebin kabul edildiğini vurgulayan İl Emniyet Müdürü Tonbul, “Şimdi biz Antalya'ya yasal yollarla gelenler hariç hiçbir Suriyeli göçmeni Antalya’ya kabul etmiyoruz. Gelenler varsa tebligat yaparak 15 gün içinde şehri terk etmelerini istiyor, gitmeyenleri ya şehir dışına çıkarıyoruz ya da en yakın kampa götürüyoruz” diye konuştu.

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler