HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyelilere '15 gün içinde gidin' uyarısı iddiası

Antalya'nın Serik İlçesi'nde kurdukları kampta çadırlarda yaşayan 200 Suriyeli, 15 gün içerisinde bölgeyi boşaltmaları yönünde sözlü tebligat aldıklarını söyledi.

Suriyelilere '15 gün içinde gidin' uyarısı iddiası

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Kozağacı Mahallesi'ne gelen 200 kadar Suriyeli, boş araziye kurdukları kampta, yaklaşık 15 Türk vatandaşıyla birlikte çadırlarda yaşıyor. Yevmiye karşılığı seralarda işçilik yaparak hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler, 4 gün önce kampa gelen jandarma ekiplerinin bölgeyi boşaltmaları talimatı verdiğini iddia etti.

'15 GÜN İÇİNDE BURAYI TERK EDECEKSİNİZ'

Suriyelilerin serada çalışmasına aracılık eden çavuş Erdal Güneş, mülteciler adına açıklama yaparken, jandarmanın kampın boşaltılması için 15 gün süre tanıdığını söyledi. Suriyelilerin yaklaşık 2 yıldır burada yaşadığını anlatan Erdal Güneş, şöyle konuştu:

"Seralarda işçi olarak çalışıyoruz. 35 TL yevmiye alıyoruz. '15 gün içinde burayı terk edeceksiniz' dediler. Burada kalmak istiyoruz. Suriye'den gelenler yol iz bilmiyor, Türkçe konuşamıyor. Bu insanlar nereye gidecek, paraları yok, yetkililerden anlayış bekliyoruz. Bu insanların çalıştıkları seralarda alacakları var. Bize 2 ay süre versinler ondan sonra gidelim. Yeni yerleşim yerleri ve iş bulalım. Devlet yetkililerinden destek bekliyoruz."

'SURİYE'YE DÖNMEK İSTEMİYORLAR'

Suriyeliler adına konuşan Mehmet Halil Kaplan da şunları söyledi:

"Bu insanlar Kobani'ye dönerse IŞİD zulmüyle karşı karşıya gelecek, toplu katliamlar olacak. Bu insanlar buradan gitmek istemiyor. Vali de gelse, Başbakan da gelse buradan gitmeyeceğiz. Bu insanlar Türkçe konuşamıyor. Çocukları okulda eğitim almıyor. Yalnızca sağlıkla ilgili devlet hastanelerinden faydalanıyorlar. Buradaki Suriyeliler Kobani'den geldi. Her biri burada sağlıksız ortamda çadırda yaşıyor. Şimdi de bu insanlara 'burayı terk edin' diyorlar."Konu ile ilgili olarak ise kaymakamlık ve valilikten bir açıklama yapılmadı. (DHA)

En Çok Aranan Haberler