HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suruç kurbanı Nuray, duvağı ve Türk bayrağı ile son yolcuğuna uğurlandı

Suruç İlçesi’ndeki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Nuray Koçan’ın cenazesi Bursa'nın Mudanya ilçesinde toprağa verildi.

Suruç kurbanı Nuray, duvağı ve Türk bayrağı ile son yolcuğuna uğurlandı

Tabutuna Türk Bayrağı sarılan ve üzerine duvak örtülen 21 yaşındaki Nuray Koçan gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Suruç’ta yaşamı yitiren Nuray Koçan, inşaat işçisi olan Ali Koçan ve Emsare Koçan çiftinin üç çocuğunun en büyüğü idi. Kardeşlerinin biri engelli olan Nuray'ın en büyük ideali iyi bir avukat olmaktı. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanınca, "Allahım rüyalarım gerçek olacak" diye dua eden Nuray Koçan, yardım sever kişiliğinin yanı sıra çocuklara olan sevgisiyle de tanınıyordu.

BABASI 'GİTME' DEDİ

Nuray Koçan, geçen hafta "Yavrum ne olur gitme. Sana bir şey olacak diye çok korkuyorum" diyen babasına rağmen, çocuklara oyuncak dağıtmak için İstanbul'dan arkadaşları ile birlikte Kobani'ye gitmek üzere Suruç'a yola çıktı. Geçen pazartesi günü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde canlı bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren 32 kişi arasında Nuray Koçan da vardı. Tanınmayacak durumda olan talihsiz genç kızın cesedini Mudanya'dan Gaziantep'e çağrılan ailesi tarafından güçlükle teşhis edildi.

AİLE RADİKAL GRUPLARI İSTEMEDİ

Cenazesi dün uçak ile Gaziantep'ten İstanbul'da, buradan da karayolu ile Bursa'ya getirilen Nuray Koçan, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Öğle saatlerinde kızlarının, Türk Bayrağına sarılı ve üzerine duvak örtülü cenaze evlerine getirilince, sinir krizi geçiren Emsare ve Ali Koçak çifti gözyaşlarını tutamadı. Cenaze daha sonra Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene, CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Orhan Sarıbal ile Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ailenin, "Bizi acı günümüzde yalnız bırakın" diyerek mesaj gönderdiği radikal grupların gelmediği cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Güçlükle ayakta duran Emsare ve Ali Koçan çiftini yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Talihsiz Nuray'ın cenazesi Merkez Camii'nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından GüzelyalıEski Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler