HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suruç'taki canlı bomba yeleği IŞİD'in çıktı

Gaziantep'te ele geçirilen IŞİD Suriye gümrük sorumlusu İlhami Balı'ya bağlı kişilerin hazırladığı patlayıcı yüklü 33 adet canlı bomba yeleği ile Suruç'ta patlatılan canlı bomba yeleği aynı çıktı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Suruç'taki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, Diyarbakır'daki HDP mitinginde bombalı saldırıyı düzenleyen Orhan G. ile Suriye'de IŞİD kamplarında birlikte bomba eğitimi aldıkları belirtildi.

Alagöz'ün babasının emniyete 23 Mayıs 2015'te oğlunun Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığını bildirmesi üzerine, Alagöz'ün bu tarihten itibaren emniyette "Terör nitelikli kayıp şahıs" olarak aranma kaydının bulunduğu öğrenildi.

IŞİD'in her türlü silah, mal ve insan kaçakçılığını sözde IŞİD Suriye gümrük sorumlusu İlhami Balı'ya bağlı kişiler üzerinden yaptığı tespit edildi. İlhami Balı'nın adamlarının hem Suruç'taki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ü hem de Diyarbakır'daki HDP mitinginde bombalı saldırıyı düzenleyen Orhan G'ye bomba eğitimi verdiği belirlendi.

İlhami Balı'ya bağlı kişilerin bu bombacıları Suriye'den Türkiye'deki olay yerlerine sevk ettikleri de belirtildi.

- Gaziantep'teki 33 canlı bomba yeleği ile Suruç'taki canlı bomba yeleği aynı çıktı

Gaziantep'te 13 Ekim 2014'te düzenlenen operasyonda, kullanıma hazır halde 33 adet toplam 250 kilogram patlayıcı madde içeren canlı bomba yeleği yakalandığı ve bu canlı bomba yeleklerini sözde IŞİD Suriye gümrük sorumlusu İlhami Balı'ya bağlı kişilerin hazırladığı belirtildi. Bu operasyonda olaya ilişkin yakalan 5 kişinin de tutuklandığı kaydedildi. Gaziantep'te yakalan bu canlı bomba yelekleriyle Suruç'ta patlatılan canlı bomba yeleğinin aynı olduğu bildirildi.

Öte yandan, Şubat 2015'te 3 İngiliz kızın IŞİD'e katılmasını sağlayan kişinin de İlhami Balı'nın Kanada istihbaratındaki kişilerden biri olduğu iddia edildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler