HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suruç'taki saldırıda ölen Günebakan, Elazığ'da toprağa verildi

Suruç ilçesindeki intihar saldırısında 21 yaşında yaşamını yitiren Cebrail Günebakan, Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Suruç'taki saldırıda ölen Günebakan, Elazığ'da toprağa verildi

Cenaze töreninde oğlunun tabutuna sarılan annesi Haskar Günebakan, "Sen neden üç gündür beni aramadın. Sana bunu yapanlar Allah'ından bulsun" diyerek ağladı.

Cebrail Günebakan'ın cenazesi memleketi Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne getirildi. HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un yanı sıra binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninden önce Günebakan'ın tabutu HDP ilçe binasına kadar taşındı. Yürüyüş sırasında yakınları ve kardeşleri sinir krizi geçirirken, cenazekonvoy eşliğinde Doğanoğlu Köyü'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı sonrası oğlunun tabutuna sarılarak Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakan anne Haskar Günebakan, "Sen neden üç gündür beni aramadın. Sana bunu yapanlar Allah'ından bulsun" diyerek gözyaşı döktü.

Cebrail Günebakan'ın cenazesi daha sonra köyde dini vecibeler yerine getirildikten sonra toprağa verildi. Aile mezarlığında defnedilen Günebakan'ın, ailenin 3 çocuğundan en büyük ve tek erkek çocuğu olduğu belirtildi. Cebrail Günebakan'ın, 2009 yılında, gösterilerde yer aldığı ve taş attığı gerekçesiyle 1.5 yıl cezaevinde kaldığı kaydedildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler