HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süslü kadınlar' bisiklet sürdü

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü nedeniyle Adanalı bisikletçiler, 'Süslü kadınlar bisiklet turu' adı altında etkinlik düzenleyerek pedal bastı.

ADANA, (DHA) -Dünya Otomobilsiz Kentler Günü nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Adana'da da kadınlar, süslenip bisiklet sürdü. Sosyal medya üzerinden örgütlenen çok sayıda kadın bisikletçi, Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Kadınlar, bisikletlerinin üzerine 'egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu', 'savaşa dur pedala vur' gibi yazılar asarken, çok sayıda erkek bisikletçi de etkinliğe destek verdi.

Etkinliği Adana'da organize eden Ezo Üge, "Süslü, püslü olarak bisiklete binmemizin nedeni, sadece spor kıyafetle değil her zaman bisiklete binebileceğimizi göstermek. Trafikte daha çok bisikletli olmasını istiyoruz, bisikletli ulaşıma dikkat çekmek istiyoruz. Bu yüzden bu etkinliği düzenledik" dedi.

Yaklaşık 40'ının kadınların oluşturduğu 100'ü aşkın bisikletçi, toplandıkları Uğur mumcu Meydanı'ndan hareket ederek, Ziyapaşa, Atatürk ve Gazipaşa Bulvarı üzerinde vatandaşlara el sallayarak tur attı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler