HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Susuz mahalleye fatura şoku

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yüz yıldan bu yana taşıma su ile hayatlarını sürdüren Taşlıca Mahallesi sakinleri, evlerine gönderilen su faturasıyla şok oldu.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından kullanmadıkları suyun fatura edilmesinin şaşkınlığını yaşayan mahalleliler, su borçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. Mahalleli, 2010 yılında evlere kadar getirilen şebeke suyunun 3 yıldır akmadığını söyledi.

SUYU EŞEKLERLE GETİRİYORLAR
Marmaris’e 56 kilometre uzaklıktaki Taşlıca mahallesi bir asırdan bu yana su sıkıntısı yaşıyor. Taşlıcalılar, yıllardır eşek sırtında gölet ve kuyulardan çektikleri suyla günlük su ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Vatandaşlar, yaz mevsiminde ise azalan su nedeniyle 5 kilometre ilerideki Söğüt mahallesinden traktöre bağladıkları tankerle su taşıyıp, ihtiyaçlarını karşılıyor.

ŞEBEKE VAR SU AKMIYOR
Köy, 2014 yerel seçimleri sonrası Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından mahalle oldu. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevlileri 2 gün önce köye gelip 10 yıl önce köy muhtarlığı tarafından döşenen fakat su akmayan şebeke sayaçlarını okuyup fatura çıkardı.Yaklaşık 80 eve, 3 ile 130 lira arasında borç çıkaran MUSKİ görevlileri, faturaları ev sahiplerine verdi. Kullanmadıkları suyun faturasıyla karşılaşınca şaşkınlık yaşayan vatandaşlar durumu mahalle muhtarı Sadi Altınışık’a bildirdi.

OLMAYAN SUYUN PARASI İSTENDİ
Taşlıca Köyü Muhtarı Sadi Altınışık yaptığı açıklamada, “MUSKİ yetkilileri dün mahallemize gelerek sayaçları gezdiler ve vatandaşlara su faturası çıkardılar. Ancak MUSKİ, su vermediği halde 80 eve su faturası çıkarttı.Bazı evlere de borcunuz yok dediler. Bizim köyümüz bir asra yakın susuz. Mahalleye 2010 yılında göletin suyu arıtılarak, döşenen su şebekesinden 2 aya yakın su verdik. Göletimizde şu anda çok az bir su var. Bu faturalara itiraz edeceğiz, yanlışın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

ÇÖZÜMÜNÜ DE KÖYLÜ BULDU
Taşlıca mahallesi yaşayanı Gülfem Cengiz, yaz mevsiminde tankerlerle 3 tonuna 50 TL para vererek su getirdiklerini söyleyip köyün su sorununun çözülmesini istedi. Kuyulardan eşeklerle su taşıdıklarını ifade eden Cengiz, kuyu sularının artezyenle köye basılarak sorunun çözülebileceğini ifade etti. Mahalleye yapılan gölette ise su içmek için gelen vahşi hayvanların leşlerinin bulunduğunu dile getiren Cengiz, devletten yardım elinin uzatılmasını istedi.

MUSLUKLAR 3 YILDIR AKMIYOR
130 TL su faturası kesilen Abdullah Öner ise, evinde musluktan en son 3 yıl önce muhtarlık tarafından 2 ay süreyle verilen suyun aktığını, bu suların parasını da ödediğini belirtti. Belediye şebekesi olmadığı halde, MUSKİ tarafından gönderilen faturaya itiraz edeceğini kaydeden Öner, yaşadıklarından sonra mahalleye şebeke gelse bile su kullanmayacağını öne sürdü.
Fatura mağduru vatandaşlar, şimdi MUSKİ'nin yaptığı yanlışı düzeltmesini bekliyor. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler