HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tahir Elçi'nin öldüğü yerde ikinci saldırı

Tahir Elçi'nin öldüğü saldırıdan sonra olay yerinde savcı ve inceleme heyetine de bir saldırı gerçekleştirildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bir başsavcı vekili, 2 cumhuriyet savcısı ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, olay yeri incelemesi için 4 Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye gitti.

Saat 15.00 sıralarında Başsavcı olay yerinde inceleme yaptığı sırada, sokak aralarından otomatik silah ve roketatarla saldırı yapıldı.

Bu sırada güvenlik önlemi alan polis zırhlı aracı geçerken, yola tuzaklanan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu araçtaki 2 polis memuru yaralandı.

Saldırı üzerine Başsavcı Solmaz ve beraberindekiler güvenli bir yere götürüldü. Başsavcı Solmaz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada durumlarının iyi olduğunu ve güvenli bir yerde bulunduklarını söyledi.

Bu arada sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur İlçesi'nde zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

​ Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin ardından Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çatışmaların çıktığı ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde saat 13:00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Barosu'nun, Sur'daki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada Elçi, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. DHA'nın haberine göre Valilik, Sur'da sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıkladı. **SANİYE SANİYE İLK SALDIRI ANI**
> ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1476473/640xauto.jpg) > > **TAHİR ELÇİ KİMDİR** > > Tahir Elçi 1966 yılında Cizre’de dünyaya geldi,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamladı. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yaptı,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaştı. > > Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etti. Tahir Elçi Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi gördü, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sundu. > > Tahir Elçi 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler verdi. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Tahir Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer aldı. Tahir Elçi, evli ve iki çocuk babasıydı.
Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler