HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim Gezi Parkı direnişi dış basında

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda olup bitenleri dış basında da geniş yankı buldu.

Taksim Gezi Parkı direnişi dış basında
İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda olup bitenleri yakından izleyen yabancı medya organları arasında BBC de bulunuyor. Polis'in ağaçların sökülmesi ve Taksim projesine karşı binlerce kişinin katılımıyla yapılan eyleme müdahele ettiğini anlatan BBC, "Barışçıl bir protesto için bir araya gelen eylemciler arasında çok sayıda yaralı da bulunuyor" dedi.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polis-gezide-mudahale-etti--olaylar-suruyor...-gozaltilar-basladi.../11934/1649741/)
İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Yüzlerce güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilen müdahalede, Gezi Parkı'nda gece nöbete kalan yüzlerce eylemcinin sabaha karşı 05.00'da gaz bombası ve tazyikli suyla dağıtıldığını" belirtirken "Parktaki ilk müdahalenin ardından Taksim ve İstiklal Caddesi'ne yönelen göstericilere burada da gaz bombası atıldı. Sosyal medyada yer alan görüntülerde Taksim Metro İstasyonu'nun "gözyaşartıcı gazla dolduğu görülüyor" sözlerini kullandı. BBC World ise bültenlerinde Taksim'deki çatışmaları ikinci haber olarak geçti.
**-"BDP EYLEM ÇAĞRISI YAPTI"-**
Eylemcilere destek vermek üzere Gezi Parkı'nda bulunan CHP milletvekili İlhan Cihaner'in, "Bu bir müdahale değil, saldırı" yönündeki ifadelerini de aktaran BBC, gösterinin başından bu yana eylemcilere destek vermek için parkta bulunan BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de, polisin müdahalesi sonucu yaralandığını, BDP'nin gün içinde İstanbul'da eylem çağrısı yaptığını anlattı.
Haberde gazeteci Ahmet Şık'ın da polisin biber gazı fişeğiyle kafasından yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede kafasına iki dikiş atıldığına dikkat çekildiği haberde DİSK'in yaptığı çağrıyla yüzlerce kişinin TSİ 13.00'te bir araya geldiği ve Taksim'de oturma eylemi yaptığı kaydedildi.
Bu arada, BBC'ye konuşan bir görgü tanığı, biber gazının Taksim metro girişine kadar ulaştığını ve metrodaki insanların da biber gazından etkilendiğini söyledi.
İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'ndaki göstericilere uygulanan sert önlemler, El Cezir kanalinde de habere konu oldu. El Cezire muhabiri "Farklı istikametlere koşan çok sayıda turisti gördük" derken göstericiler için "İnsanlar çok kızgın" dedi.
"Polis, kentin merkezindeki Gezi parkı'nın yıkılmasına karşı barışçıl gösteriyi darmadağın etmek için gözyaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı" diyen El Cezire'nin muhabiri "Farklı istikametlere koşan çok sayıda turisti gördük. İnsanlar, bölgedeki kafeteryalara ve evlere sığınmaya çalışıyor. Polis farklı yönlere gaz sıkıyor" sözlerini de kullandı.
**-"POLİS AYRIM YAPMADAN GAZ SIKIYOR"-**
El Cezire, Taksim'deki manzarayı "Burada en çok şikayet edilen mesele, polisin ayrım yapmadan gaz sıkmasıdır. Ancak polis, protestoculardan gelen saldırılara da maruz kalıyor. Taşları olduğunu görebilirsiniz" sözleriyle anlattığı haberinde "İnsanlar çok kızgın" şeklinde konuştu.
Haberde "Bir çokları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kökleri İslam'da olan ve üçüncü iktidar döneminde giderek artan otoriter ve uzlaşmaz eğilimleri sergileyen hükümetine karşı şikayetleri dile getiriyorlar" denildikten sonra içkiye getirilen sınırlamaların "laik Türklerin arasında alarm yarattığı"nı da eklendi. ANKA
**Türkiye'deki protestolar çatışmaya döndü**
ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times gazetesi Gezi Parkı direnişini "Türkiye'deki protestolar çatışmaya döndü" başlığıyla duyurdu.
Gazete 4'üncü gününe giren gösterilerde İstanbul'un ünlü Taksim Meydanı'nda Türk polisinin protestoculara tazyikli su ve gaz yaşartıcı bombayla müdahale ettiğini yazdı.

Haber Etiketleri: **Taksim Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı haberleri, Gezi Parkı, Taksim Gezi Parkı olayları,taksim gezi parkı projesi, taksim gezi parkı beyoğlu, taksim gezi parkı harita, taksim gezi parkı nerede, taksim gezi parkı kışla, taksim gezi, parkı cafe, taksim gezi parkı özellikleri, taksim gezi parkı tarihi, taksim gezi parkı olayları, taksim gezi parkı eylemi**


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler