HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim karıştı

Taksim'de IMF ve DB'nı protesto eden grup, toplantıların yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi'ne yürümek isteyince polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polis ekipleri, havaya ateş açıyor.

Taksim karıştı

Taksim ve çevresinde toplanan yaklaşık 1500 kişi, IMF aleyhine slogan attı. Polis eylemcilere biber gazı, boyalı su ve tazyikli su ile müdahale etti, işyerlerinin camları kırıldı.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/taksim-de-imf-protestosu-imf-protestosunda-taksim-karisti/4466/109074/sayfa/1/)

Protestoyu engellemek isteyen polis, Taksim Meydanı'nı ve yan yolları kapattı. Kalabalık içindeki bir grup polise molotof kokteylli saldırıda bulununca ortalık savaş alanına döndü. 50'yi aşkın kişi gözaltına alındı. Dükkan ve işyerlerinin camları kırıldı. Sapanlarla taş atan göstericiler, dükkanların vitrinlerini indirerek Galatasaray ve Gümüşsuyu yönüne doğru çekildi.

GÖSTERİLER MOLOTOF İLE BAŞLADI

IMF toplantısını protesto için yapılan gösteriler Taksim'i savaş alanına çevirdi. KESK, DEV-LİS, ÖDP, Halkevleri, Türk-İş Şubeler Platformu, EMEP, DİSK, TMMOB, Diren İstanbul Grubu, Anti Kapitalistler, Mücadele Birliği üyeleri saat 11.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda bir araya geldi. IMF ve Dünya Bankası karşıtı sloganlar atan topluluk, “Bu memleket bu halk satılık değil” “Yaşasın işçilerin birliği” “Kahrolsun IMF, İşbirlikçi AKP”, “IMF defol”, “IMF-AKP elini işçinin cebinden çek” slogan atıp pankart taşıdı.

Polis ise IMF ve Dünya Bankası toplantılarının yapıldığı Kongre Vadisi'ne giden Cumhuriyet Caddesi'nin Taksim girişinde geniş güvenlik önlemi aldı. Aralarında çevik kuvvetin de bulunduğu çok sayıda polis Taksim Meydanı'nda görev aldı. Taksim Meydanı, polis helikopteri ile kontrol altında tutuldu.Protestoların arbedeye dönüşmesi bir grubun polise molotof kokteyli atması ile başladı. Gümüşsuyu'ndan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen bir grup taşlı ve molotof kokteyli saldırıda bulununca polis, su ve biber gazı kullanmaya başladı. Göstericilerin barikat kurmaya çalışması üzerine polis coplarla müdahale etti ve 50'nin üzerinde kişi gözaltına alındı. Taksim'deki gösteriler sırasında bir polis memuru, beylik tabancasını göstericilere kaptırdı. olay, yapılan anonsla tüm ekiplere duyuruldu.

İSTİKLAL'İ GAZ BULUTU KAPLADI

Polis araçlarına saldıran göstericiler, dükkanların camlarını kırdılar ve güvenlik güçlerinin araçlarına zarar verdiler. İstiklal Caddesi'ndeki tüm esnaf da gaz ve sudan etkilendi. Ellerindeki sapanlarla taş atan göstericilerle polis arasındaki kovalamaca sürüyor. Göstericiler Galatasaray yönüne yavaş yavaş kaçarken dükkanlara da zarar verdikleri göülüyor.

MEYDAN SAVAŞI

Meydanda toplanan kalabalık su ve biber gazlı müdahalenin ardından Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi'nin içlerine doğru dağıldı. Yarım saat sonra protestocular meydanda yine toplanmak istedi. Ancak çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. En şiddetli olaylar ise Gümüşsuyu ve Sıraselviler çevresinde yaşandı.

DÜNYA BASINI FLAŞ OLARAK DUYURDU

Uluslararası haber ajansları, IMF protestosu sırasında yaşanan olayları, dünyaya son dakika haberi olarak duyurdu.

Reuters haber ajansı polisin göstericiler üzerine biber gazı ve panzerlerle su sıktığını ifade etti.

Associated Press haber ajansı ise bankaların ve işyerlerinin camlarını indiren bazı maskeli göstericilerin Taksim Meydanı’nın arka sokaklarına kaçtıkları belirtildi.

Haberde geçen hafta IMF Direktörü Dominique Strauss-Kahn’a ayakkabı fırlatılması da hatırlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler