HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim'de 24 Nisan eylemi

Taksim İstiklal Caddesi'nde toplanan grup, 1915 olayları sırasında yaşamını yitirenleri anmak üzere eylem yapıyor.

Beyoğlu İstiklal Caddesi girişinde saat 19.00'da toplanan “24 Nisan Ermeni Soykırımını Anma Platformu" üyesi yaklaşık bin kişi, 1915 olaylarında hayatını kaybedenler için anma etkinliği gerçekleştirdi.

Olayların 99. yılında ölenleri anmak için mum yakıp, yere serdikleri fotoğrafların üzerine karanfiller bırakan grup üyeleri 1 saatlik oturma eylemi yaptı.
Anma törenine, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Sevag Şahin Balıkçı'nın annesi Ani ve babası Garabet Balıkçı, yazar Oral Çalışlar, müzisyen Ferhat Tunç ile çok sayıda kişi katıldı.

1915 olaylarında ölenlerin fotoğraflarını taşıyan grup üyeleri, Ermeni ezgileri eşliğinde ölenleri andı. O dönem ölen Ermeni yazarların ve aydınlarnın isimleri de teker teker okundu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı anma etkinliği olaysız son buldu.

KARŞI EYLEM

Öte yandan, yapılan anma etkinliğine yakın bir yerde, Halkın Kurtuluş Partisi üyesi 15 kişi, Ermeni soykırımının yalan olduğunu ileri sürerek, karşı eylem yaptı. Polis, iki grubun arasında barikat oluşturarak olay çıkmasını engelledi. Grup üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

En Çok Aranan Haberler