HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim'de polise silahlı saldırı

İstanbul Taksim Meydanı'nda polis noktasına ateş açıldı. Saldırganın kaçışı kameraya yansıdı.

Taksim'de polis noktasına uzun namlulu silahla ateş açan saldırgan, yaya olarak kaçtı. Siyah giyimli kadın saldırganın, sarı saçlı olduğu öğrenildi. Meydandaki şüpheli paket polisi alarma geçirdi.

Taksim Meydanı’nda saat 14.40 sıralarında silahlı saldırı paniği yaşandı.

Sular idaresinin önünde bekleyen polis ve araçlarının beklediği yere gelen siyah giyimli bir kadın, AK 47 tipi uzun namlulu silahla ateş açtı. Mermilerin isabet etiği polis aracı zarar gördü.

Şarjörü biten saldırgan, daha sonra tabancasını çıkararak ateş etmeyi sürdürdü.

SİLAHI YERE BIRAKTI

Saldırıyı gerçekleştiren kadın, Tarlabaşı yönüne yaya olarak kaçtı. Saldırgan kaçarken silahını dolmuş duraklarına yakın bir yerde bıraktı.

Saldırganın kaçarken çanta ve şalı gibi bazı eşyalarını da caddeye düşürdüğü öğrenildi.

Kadın saldırgan kadının yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

ÖLÜ YA DA YARALI YOK

İlk belirlemelere göre; meydandaki saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

"1.60 BOYUNDA, SARI SAÇLI"

Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre; 1,60 boylarındaki kadının sarı saçlı olduğu öğrenildi.

YOKSA İKİ KİŞİ DAHA MI VAR DI?

Taksim'de polis noktasına ateş açan saldırgan kadının kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı. Siyah kıyafet giydiği görülen kadın saldırı sonrası hızla koşarak uzaklaşıyor. Kameraya yansıyan görüntülerde saldırıyı yapan kadından önce iki erkeğin daha hızla olay yerinden kaçtığı görülüyor.

MEYDANDA ŞÜPHELİ PAKET

Taksim'deki polis noktasına ateş açıp kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalar sürerken, aynı alanda bulunan şüpheli bir poşet paniğe neden oldu.

Kapatılan alandaki şüpheli poşet için olay yerine bomba imha uzmanı çağrıldı. Özel giysilerini giyen bomba uzmanı, poşete fünye yerleştirdi. Fünyeyle patlatılan poşetten giysi çıktı.

Öte yandan, saldırganın rastgele ateş ettiği sırada Taksim'deki polis anons aracına kurşun isabet ettiği görüldü. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler