HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim'deki LGBTİ yürüyüşüne polis müdahalesi

LGBTİ derneklerinin düzenlemek istediği 'Onur Yürüyüşü'ne İstanbul Valiliği tarafından izin verilmedi. Kararın hukuka aykırı olduğunu belirten LGBTİ dernekleri yürüyüşü yapacaklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklara çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar yerleştirildi. Polisin müdahalesi sonucu Taksim çevresinde 44 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklara çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar yerleştirildi. Ayrıca Gezi Parkı'nda da güvenlik önlemi alındığı görüldü.

İstanbul Valiliği, LGBTİ'nin Taksim Meydanı'nda bugün yapmayı planladığı yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirmişti.

POLİS KÖPEKLERLE MÜDAHALE ETTİ

İstiklal Caddesi'nin tüm girişlerini kapatan polisler, grupların bir araya gelmesine engel oluyor. Sokak başlarında polis köpeklerle bekliyor. Bir sokak girişinde bekleyen bir grup polis, İstiklal Caddesi'ne girmeye çalışan bir grup LGBTİ'liyi köpeklerle kovaladı. Kovalamacada hareketli anlar yaşandı. Bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti.

44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği'nin yürüyüşe izin vermemesine rağmen Taksim'de 'Onur Yürüyüşü' yapmak isteyen LGBTİ'liler geniş güvenlik önlemi alan polis engeline takıldı. Polis yüyüşü engellemeye çalışan 20 ve LGBTİ'li 24 olmak üzere 44 kişiyi gözaltına aldı.

Taksim Meydanı'nda ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklarda 2 bin polisle güvenlik önlemi alan polis, LGBTİ'lilerin caddeye girişine izin vermedi. İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ'liler ile yürüyüşe karşı çıkan bir grup genç arasında kısa süreli arbede yaşanırken, araya giren polis, LGBTİ'lilere karşı çıkan 20 kişiyi gözaltına aldı.

POLİS KÖPEKLERLE MÜDAHALE ETTİ

Polis, alınan önlemlere rağmen arka sokaklarda bir araya gelen bir grup LGBTİ'liye köpeklerle müdahale etti. Kovalamaca sırasında hareketli anlar yaşanırken, bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti.

LGBTİ'LİLER CİHANGİR'DE TOPLANDI

İstiklal Caddesi ve çevresinde polisle yaşanan kovalamacanın ardından LGBTİ'liler bu kez de Cihangir'de toplandı. Polis, gruba bu kez TOMA ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptan 24 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Bu sırada, polis müdahalesini görüntülemeye çalışan AP kameramanı Bram Janssen de, sarı basın kartı olmasına rağmen, yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kameraman Janssen, ekipmanlarıyla birlikte polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü. Gözaltına alınan 44 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polislerin önlemi sürerken gruplar dağıldı.

AP KAMERAMANI DA GÖZALTINDA

Polis müdahalesini görüntülemeye çalışan AP kameramanı Bram Janssen de, sarı basın kartı olmasına rağmen, yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kameraman Janssen, ekipmanlarıyla birlikte polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ İZİN VERMEDİ

İstanbul Valiliği, LGBTİ'nin yarın Taksim Meydanı'nda yapmayı planladığı yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada LGBTİ üyeleri tarafından saat 17.00'de Taksim Meydanı'nda "Onur Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüşe çağrı yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Taksim Meydanı ve çevresinin valilikçe ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmadığı vurgulanan açıklamada, ayrıca valiliğe 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkında Kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun başvuru yapılmadığı bildirildi. Açıklamada, sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiğinin görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek, anılan gün ve öncesi ve sonrasında düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Kıymetli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemeleri, güvenlik güçlerinin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara riayet ederek yardımcı olmaları önem arz etmektedir." denildi.


En Çok Aranan Haberler