HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tanık polis: Palalı müdürümün elini kesti

Gezi eylemleri sırasında Talimhane’de elinde palayla göstericilere saldıran Sabri Çelebi’nin yargılandığı davada, polis memuru Ahmet Yeşilkaya ’tanık’ sıfatıyla dinlendi.

Tanık polis: Palalı müdürümün elini kesti

Olay sırasında Taksim’de görevli olduğunu anlatan Yeşilkaya, "Olay sırasında elinde pala olan şahısları ve diğer şahısları engellemeye çalıştık. Bize direndiler. Kayhan Müdürümün elinin kesildiğini gördüm ve onunla ilgilendim. Daha sonra elimizden kurtulup kaçtılar. Sanıkların, göstericilere karşı ’s....gidin’ diye bağırdıklarını duydum" dedi. Savcı, tanık Akpınar’a ’Senin müdürünün elini kim kesti?" diye sordu. Tanık Akpınar ise, "Palalı Sabri Çelebi kesti" diye cevap verdi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Sabri Çelebi ve Şeyhmus Kırmızı hazır bulundu. Tanık polis memuru Ahmet Yeşilkaya, Gezi eylemleri nedeniyle Taksim ve civarında görevli olduğunu anlatarak, "Müştekilerden Kayhan Şahan müdürüm ve polis memuru Ramazan Ezen birlikte görev yapıyorduk. Ben ve polis memuru arkadaşlarımla sokağa girdik. Ellerinde pala olan 3 kişinin olduğunu gördük. Olay sırasında elinde pala olan şahısları ve diğer şahısları engellemeye çalıştık. Bize direndiler. Kayhan Müdürümün elinin kesildiğini gördüm ve onunla ilgilendim. Daha sonra elimizden kurtulup kaçtılar. Sanıkların göstericilere karşı ’s....gidin’ diye bağırdıklarını duydum" dedi.

"ÇELEBİ’NİN ELİNDE PALA OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Hakimin "Sanıklardan hangisinin elinde pala vardı?" sorusu üzerine Tanık Yeşilkaya, sanık Sabri Çelebi’yi eliyle göstererek, "Bu kişinin elinde pala olduğunu gördüm, biliyorum. Diğer sanık Şeyhmus Kırmızı’yı ise hatırlamıyorum" dedi.

"MÜDÜRÜMÜN ELİNİ PALALI KESTİ"

Cumhuriyet Savcısı Gürsel Akpınar ise tanık Akpınara’a ’Senin müdürünün elini kim kesti?" diye sordu. Tanık Akpınar ise, "Palalı Sabri Çelebi kesti" diye cevap verdi. Müştekilerin avukatı Hacer Yılmaz da olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

"KEŞİF TALEBİ DAHA SONRA DEĞERLENDİRİLECEK"

Sanık Sabri Çelebi’nin tanıklarının bir sonraki duruşmada dinlenilmesine karar veren mahkeme, polis memuru tanık Ramazan Ezen’in bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına hükmetti. Keşif talebinin sanık savunmaları alındıktan sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşmanın 28 Ocak 2015 saat 09.30’a erteledi.

İDDİANAMEDE SANIKLARIN 27 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik’in ’Kasten yaralama’ ve ’Görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler