HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taraf Gazetesi'nde şok istifalar

Gazetenin genel yayın yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar istifa etti.

Taraf Gazetesi'nde şok istifalar
6 yıl önce yayın hayatına başlayan, özellikle Balyoz ve Ergenekon konularındaki haberleriyle dikkat çeken Taraf Gazetesi'nde istifa depremi yaşandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, yardımcısı Yasemin Çongar ve yazar Murat Belge istifa etti. Gazetenin sahibi, istifalar nedeniyle Taraf'ın kapatılacağı iddialarını yalanladı. Altan'ın yerine geleceği iddia edilen Yıldıray Oğur Twitter'dan açıklama yaptı.
Taraf gazetesi, dün gece Ahmet Altan’ın istifasıyla sarsıldı. Yıllardır maddi sıkıntılar nedeniyle maaşların zaman zaman ödenmediği gazetede, Altan’ın ayrılık kararı üzerine Yasemin Çongar da sabah saatlerinde “Ahmet Altan yoksa ben de çalışmam” diyerek istifasını sundu. Röportajlarıyla ses getiren Neşe Düzel ve "Türkiye'nin Halleri" isimli köşeyi yazan Murat Belge de istifa eden isimler arasında yerini aldı.
Toplantı yapan gazete çalışanlarından Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Mehtap Genç ve Ekonomi Şefi Eylem Düzyol başta olmak üzere bütün birim yöneticilerinin istifa kararı aldığı belirtiliyor.

**'FEVRİ OLMAYIN UYARISI'**
Gazete çalışanlarını fevri olmamaları konusunda uyaran Yasemin Çongar, “Bu gazeteyi bugüne kadar beraber çıkarttık, bundan sonra da sizler çıkartacaksınız” diye konuştu. Ahmet Altan şu an okurları için “Veda Yazısı” yazıyor. Taraf çalışanları iki aydır maaşlarını alamıyor…

**‘TARAF YOLUNA DEVAM EDECEK’**
Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, gazetenin kapatılacağı iddialarını yalanladı. Arslan, 'Taraf yoluna devam edecek. Ahmet Altan ve ekibinin çok büyük hizmetleri oldu. Dostluğumuz sürecek' dedi.
**'DEMOKRASİ TARİHİNE GEÇTİLER'**
Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar ve kurucu ekipte yer alan Neşe Düzel'in istifalarının ardından "gazetenin lağvedileceği" iddialarını yalanladı. T24'e konuşan Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Altan ve ekibinin çok büyük katkıları oldu. Yaptıklarıyla demokrasi tarihine geçtiler" dedi.
Başar Arslan, ayrılık gerekçesi olarak "Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular. Geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu" dedi. Arslan, şunları söyledi: "Taraf'ı lağvetme, kapatma söz konusu değil. Taraf yoluna devam edecek. Çok büyük hizmetleri oldu, çok önemli işler yaptılar. Türk demokrasi tarihine geçtiler. Ama yoruldular, geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu. Ahmet Altan'la elbette dostluğumuz sürecek."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler