HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TARSİM’de yolsuzluk operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

TARSİM’de yapılan yolsuzlukları ortaya çıkartmak amacıyla 27 Mart 2017’de başlatılan planlı faaliyet kapsamında bugün saat 06.00 sıralarında organize suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Batman’da 10, Diyarbakır’da 5, Şanlıurfa’da 4, Siirt’te 2, Şırnak’ta 2 ve Hakkari’de 1 adreste eş zamanlı olarak 24 şüpheliye yönelik operasyon icra edildiği ve 19 şüphelinin gözaltına alındığı, 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara da devam edildiği belirtildi.

TARSİM’de yolsuzluk operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Jandarma KOM birimleri, TARSİM bünyesinde yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine 6 Nisan'da "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suretiyle "Nitelikli dolandırıcılık, menfaat temin etmek ve özel evrakta sahtecilik" suçları ile başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 24 şüphelinin yakalanması için harekete geçti.

19 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Batman merkezli Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Hakkari'de 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği öğrenildi. Operasyonda, aralarında TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürünün de olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Firari 5 şüphelinin yakanlama çalışmaları ise sürüyor.

6 MİLYON LİRA ZARAR

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında bulunan ekspertizlerin, düzenledikleri raporlarla arsa sahiplerine haksız yere hasar ödemesi yapılmasını sağladıkları ve bu yolla TARSİM'i 6 milyon lira zarara uğrattıkları, kendileri ile anlaşmayan arsa sahiplerinin raporlarına ise olumsuz yanıt verdikleri ve çiftçilere haksızlık yaptıkları belirlendi.

AA


En Çok Aranan Haberler