HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarsus kazı iddiaları: UFO, Aziz Paul'ün İncili, define ve dahası

Türkiye'de özellikle komplo teorisyenlerinin gözü kulağı Tarsus'ta 256 gündür devam eden kazıya çevrilmiş durumda. Özel hareket polislerinin kimseyi yaklaştırmadığı kazı alanında ne olduğu merak ediliyor. Tabii Tarsus kazı alanındaki bu gizlilik pek çok teorinin üretilmesine yol açıyor. Define, yer altı şehri, Aziz Paul'ün kayıp incili ve hatta UFO olduğuna dair iddialar mevcut. İşte Tarsus kazı alanında son durum ve kazının sırları ile ilgili detaylar...

Tarsus kazı iddiaları: UFO, Aziz Paul'ün İncili, define ve dahası

Tarsus kazı alanı ile ilgili iddialara her geçen yenileri katılıyor. 256 gündür devam eden kazının neden bir türlü bitmediği ve kazı alanını neden özel hareket polislerinin koruduğu bilinmiyor. Tarsus kazı alanı ile ilgili iddialar her geçen gün daha da ilgi,nç bir hale geliyor. Komplo teorisyenleri işi UFO enkazına kadar dayandırmış durumda. Son olarak Aziz Paul'ün kayıp incilinin arandığı iddia ediliyor.

TARSUS KAZI İDDİALARI

Tarsus'ta bir çıkmaz sokakta yer alan evde yapılan kazıya kimse sokulmuyor ve gece gündüz polisler nöbet bekliyor. Evin bulunduğu dar sokağın girişinde ise kurumuş hazır beton izleri var. Bunu bazı mahalle sakinleri kazı alanında betonla güçlendirme çalışması yapıldığı şeklinde yorumluyor.

DEFİNE: Kimleri Tarsus kazı alanında büyük bir define olduğunu düşünüyor ve kazının bu defineyi bulmak için yapıldığı iddia edilyor. Bu define kimisine göre altın kimisine göre çok değerli tarihi eserlerden oluşuyor.

Tarsus'ta 4 yıl önce, 'silahla şaka yaparken' öldürüldüğü belirtilen polis memuru Mithat Erdal'ın cinayet sanığı Hüseyin Yasak, yargılandığı Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tarsus'ta esrarengiz kazıların yapıldığının duyulması üzerine eşi Sibel Erdal, define avcılarını ortaya çıkartmak için gizli görevde olan eşinin, deşifre olunca infaz edildiğini, cinayetin, gizemli kazıyla ilgisinin olabileceğini iddia etmişti.

YER ALTI ŞEHRİ: Kazı nedniyle huzursuz olan ve evlerinde çatlaklar meydana gelen çevre sakinlerinden bir kısmı gizli bir yer altı şehri bulunduğunu iddia ediyor.

UFO: İnternette ve sosyal medyada dile getirilen en uçuk iddia ise Tarsus kazı alanında çok eskiden düşmüş ve zaman geçtikçe gömülmüş bir UFO'nun yani uzay gemisinin olması. Hatta kimleri UFO çıkartıldıktan sonra İskenderun'daki askeri limandan ABD'ye oradan da UFO'larla anılan 51. bölgeye gönderileceğini öne sürüyor.

AZİZ PAUL'ÜN KAYIP İNCİLİ: Son olarak Tarsus'taki kazı alanına giden CHP Mersin Milletvekili Aytu Atıcı, kazının Hristiyanlığın önem isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul'ün Kayıp İncili ile ilgili olduğunu iddia etti.

Aziz Paul ya da ya da Tarsuslu Pavlus, Pavlik Kiliselerin kurucusu Hristiyan misyonerdir. Miladi birinci asırda yaşamış Roma vatandaşı Farisi Yahudilerindendir. Asıl adı Saul’du. Luka'nın kaleme aldığı İncil'de önemli bir yere sahiptir. Yeni Ahit’teki on dört mektuptan oluşan, Pavlus'un mektupları olarak da bilinen bölümler onun tarafından kaleme alınmıştır. Dan Brown'un ünkü Da Vinci kitabının konusu Aiz Paul'ün kayıp olduğu iddia edilen incil/mektuplarına dayanmaktadır.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler