HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taşeron işçiler toplu sözleşmeyle kadroya alındı

Taşeron işçilere umut verecek bir gelişme yaşandı. Giresun Belediyesi, Belediye-İş Sendikası ile imzaladığı toplu sözleşmeyle bünyesindeki taşeron işçileri kadroya geçirdi.

Taşeron işçiler toplu sözleşmeyle kadroya alındı

Giresun Belediyesi bir ilke daha imzasını attı. Türkiye'de memurlarla sözleşme imzalayan ilk belediye olan Giresun Belediyesi, taşeron işçilerle de toplu sözleşme imzaladı ve bu anlamda da bir ilke imzasını atmış oldu. Giresun Belediyesi ile taşeron işçiler arasında imzalanan sözleşme için tören düzenlendi. Törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Taşeron işçilere kadro gelmesinin ışığı Giresun'da yanmış ve bu ülkemize örnek olacaktır." dedi.

Giresun Belediyesi'nin eski nikah salonunda gerçekleştirilen törende belediye ile taşeron işçiler arasında toplu sözleşme imzalandı ve bu şekilde 500'ün üzerinde taşeron işçi kadroya geçmiş oldu. Kerim Aksu, bu örnek uygulamanın örnek alınması gerektiğini belirtti. Ülkemizde her yıl pek çok işçinin iş güvenliğinden dolayı hayatını kaybettiğine vurgu yapan Aksu, işçilerin örgütlenmesinden yana olduklarını belirtti.

500 TAŞERON İŞÇİYE KADRO

Belediye ile taşeron işçiler arasında imzalanan sözleşme sonucunda 500'ün üzerinde işçiye kadro verildi. Belediye Başkanı Kerim Aksu açıklamasında, "Bazı özel firmalar kendi işçileriyle sözleşme yapabilir yapmıştır. Ancak kamu olarak ilk defa Giresun Belediyesi taşeron işçileriyle bir sözleşmeye imza atmaktadır. Bu Türkiye'de bir ilktir. Taşeron işçilere kadro gelmesinin ışığı Giresun'da yanmış ve bu ülkemize örnek olacaktır.Biliyoruz ki gelecekte söz konusu sözleşmeyle ilgili bir takım sancılar yaşayabiliriz fakat biz bunları göğüslemeye hazırız. Her yıl Türkiye'de 2 bin işçi iş güvenliğinden dolayı hayatını kaybediyor. Bununla ilgili işçilerimizin hiçbir güvencesi bulunmamaktadır. Yine işçilerin gelecekleri belediye başkanı veya başkan yardımcısının iki dudağı arasındadır. Böyle olmamalıdır.Çünkü böyle olursa gelecekleri olmaz, çocuklarının gelecekleri olmaz.Biz örgütlü yapıdan yanayız. İşçiler kesinlikle örgütlenmelidir. Ancak işçilerimizde saflarını belirlemelidir. Kendi haklarını savunanların yanında olmalıdırlar.İşçiler mutlaka siyasi ideolojisi için değil, kendi ekmekleri,gelecekleri adına kendi haklarını savunanlara destek olmalıdır.Yanlarında olanın yanında olmalıdır.İşçiler siyasi bir obje değildir. Kimseye borçları yoktur" dedi.

CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise taşeron işçiliğinin kölelik olduğunu ifade ederek, Türkiye'de 800-900 TL'ye işsizlik korkusuyla çalıştırılanlara Giresun'da yaşananların bir ders vermesi gerektiğini ifade etti.

Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Erdem Mert ise Türkiye'de örnek olacak bir mutlu sona ulaştıklarını söyledi. Mert "Örgütlenmenin dibe vurduğu bir dönemde kamuda yüzde 6, özel sektörde ise yüzde 1'lerde olan örgütlenme karşısında Giresun'da örnek bir sözleşmeye imza attık.Giresun'daki bu örnek örgütlenme umarız ki örnek olur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sözleşme imzalanırken Belediye İş Sendikası tarafından Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya çiçek ve plaket verildi.

Düzenlenen törene CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karahmetoğlu'nun yanı sıra belediye çalışanları da katıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler