HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taşeron son dakika haber 4 Aralık Pazartesi: Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecekler?

Taşeron son dakika haberi 4 Aralık Pazartesi. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçeceklerini merak ediyorlar. Bu konuyla alakalı olarak geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı birer açıklama yaptılar. Taşeron işçilerin kadroya geçişlerine dair düzenlenmenin bu hafta içi Meclis'e taşınması bekleniyor. Fakat düzenlemenin nasıl olduğu, kadroya geçişin nasıl olacağına dair bir bilgi verilmedi. Şimdi gözler Meclis'ten gelecek müjdeli habere dikildi. İşte taşeron son dakika haberleri...

Taşeron son dakika haber 4 Aralık Pazartesi: Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecekler?

Taşeron son dakika haberleri 4 Aralık Pazartesi. Taşeron işçilerin bekledi kadro sonunda geliyor mu? Daha önce defalarca Çalışma Bakanı ve Maliye Bakanı tarafından dile getirilen taşeron işçilerin kadroya geçişi düzenlenmesine dair son adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni sırasında bu konuya değinerek taşeron işçi konusu önümüzdeki hafta içi Meclis'e taşınacak diyerek müjdeyi verdi. Aynı şekilde Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da konu ile açıklama yaparak taşeron işçilerin kadro düzenlenmesinin haftaya Meclis'e gönderileceğini belirtti. Hak-İş Başkanı ise son günlerdeki gelişmelere binaen "Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini" söyledi. İşte taşeron işçi ve kadro çalışması hakkında en yetkili isimlerden gelen son dakika açıklamalar...

TAŞERON SON DAKİKA HABERLERİ 4 ARALIK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törenin ardından, salondaki bir vatandaşın taşeronlara kadro istemesi üzerine Erdoğan, "Yani bu işte taşeron olmaz ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor." dedi.

Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın bu konuda yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, "Birlikte işi tatlıya bağladık. Bu hafta içerisinde Meclise gitmesiyle, bütçe müzakerelerinin de arkasından neticeye bağlanacaktır." diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım da "Taşeron olarak çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hallediyoruz, bir hafta içerisinde inşallah Meclise göndereceğiz." dedi. Açılışa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları da katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zeynel Bey Türbesi'nin maketini takdim etti.

ÇALIŞMA BAKANI "HAFTAYA MECLİS'E GÖNDERECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron çalışanlara yönelik düzenlemenin bir hafta içinde Meclis'e gönderileceğini bildirdi. Sarıeroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, taşeron işçilere yönelik düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Sarıeroğlu, "Taşeron olarak çalışan emekçi kardeşlerimizle ilgili çalışmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Sayın Başbakanımızın koordinasyonunda son aşamaya geldi. İnşallah bir hafta içerisinde TBMM'ye göndereceğiz." ifadesini kullandı.

TAŞERON İŞÇİ KADRO TASLAĞI BAŞBAKAN'A İLETİLMİŞTİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kamuda istihdamı ile ilgili çalışmaların belirli bir aşamaya geldiğini söyledi. Sarıeroğlu, "İlk taslaklarımızı Başbakan'a ilettik. Çalışma tamamlanınca kamuoyuna sunacağız" dedi. Bakan Sarıeroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Çalışmalar belli aşamaya geldi Başbakan'a ilettik ilk taslaklarımızı. Onun bazı önerileri görüşleri oldu. O öneriler ve görüşler doğrultusunda şimdi yeniden revize diyoruz, dün bununla ilgili bakanlıkta arkadaşlarımızla çalıştık. Maliye Bakanlığı mali boyutuyla ilgili tekrardan çalışma yapıyor. Kısa zamanda inşallah haklarını tamamen netleştirip tabi ki kamuoyuna sunacağız."

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Taşeron işçiler, sorununun çözülmesi gerekiyor

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye dair "Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu meseleyle ilgili tartışmaların kamuoyunda devam etmesi hem bizi hem de çalışanları yoruyor." dedi. Arslan, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı öncülüğünde 2014'de taşeron işçilerle ilgili çok önemli yasal düzenleme yapıldı. Yasal düzenlemenin ikinci aşaması için harekete geçildi. Bir hazırlık var. Bize söylenen yılın sonuna kadar taşeron konusundaki hedeflerini yapmak istedikleri. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu meseleyle ilgili tartışmaların kamuoyunda devam etmesi hem bizi hem de çalışanları yoruyor. Düzenlemenin Hak-İş ve çalışanlarının talepleri doğrultusunda olması konusunda beklentilerimiz var. Uzun yıllardır taşeron işçileri işçi sendikalarında örgütledik. İşçi sendikaları bugün toplu sözleşme, sendikal haklar gibi temel haklarını elde etti. Taşeron sisteminin kamuda sona erdirilmesi ve bütün çalışanların işçi kadrolarında değerlendirilmesi ve istihdam edilmesi talebimiz var. Biz görüş ve önerilerimiz dikkate alınarak bir yasal düzenlemeyi tartışmasız ve bütün kesimlerin üzerinde uzlaştığı modelin hayata geçirilmesini istiyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler