HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tayyip Erdoğan'ın heykeli elinde kaldı

Bir belediyenin siparişi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın heykelini yapan heykeltıraş Nuh Açın, ismini açıklamadığı belediyenin almadığı heykeli atölyesinin önünde sergilemeye başladı.

Kocaeli Kartepe'deki atölyesinde heykeller yapan 55 yaşındaki heykeltıraş Nuh Açın, Karadeniz bölgesindeki bir belediyeden yaklaşık 2,5 ay önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın heykeli için sipariş aldı.

Nuh Açın, Erdoğan'ı sağ eli işaret parmağıyla ileri gösterirken tasvir ettiği 2 ton ağırlığında 4 metre uzunluğundaki heykel, 1 aylık çalışma sonucunda tamamladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından belediyeden herhangi bir cevap alamayan Nuh Açın, heykeli atölyesinin önünde sergilemeye başladı. Yoldan geçerken heykeli görenler durup, Erdoğan'ın heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Hangi belediyenin heykelin yapılması için sipariş verdiğini açıklamayan ve siparişin 2,5 ay önce geldiğini belirten Açın, "

Biz heykeli bitirinceye kadar memleket karıştı, darbe teşebbüsü oldu... Daha sonra ne arayan, ne soran oldu. Cumhurbaşkanımızın heykelini almadılar. Heykeli galerinin önüne koydum. Şu ana kadar satın alma talebi olmadı. Fakat fotoğraf çekilmeye gelenler, soru sormak için gelenler çok oluyor" şeklinde konuştu. (DHA)

Tweets by mynet


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler