HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM memur alımı yapacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 192 kişiyi istihdam edecek. TBMM memur alım şartları nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı gerçekleştirecek. TBMM 192 kişiyi işe alacağını duyurdu. TBMM 192 memur alacak. Peki TBMM memur alım şartları nedir?

TBMM memur alımı yapacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 192 kişiyi istihdam edecek. TBMM memur alım şartları nedir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur alımı yapacak. TBMM 192 memur alımı yapacağını duyurdu. Peki TBMM memur alım şartları nedir? TBMM memur adayları hangi süreçleri izleyecek? İşte detaylar...

TBMM MEMUR ALIMI HANGİ BÖLÜMLERE YAPILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı toplamda 192 kişilik memur alımı yapacak. TBMM en az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu memurlar alacak. Alımlar, Ankara, İstanbul, Kocaeli illerinde yapılacak. TBMM Ankara'da 5 Alt Yazıcı, 2 Arşivci, 4 Ciltci, 2 Elektronik Dizgi Operatörü, 2 Fotoğrafçı, 4 Görsel Tasarımcı, 4 Kameraman, 15 Memur, 12 Ziyaretçi Kabul ve Yönlendirme Memuru, 1 Mimar, 2 Montajcı, 4 Muhabir, 1 Elektrik Mühendisi, 2 Elektronik Mühendisi, 1 İnşaat Mühendisi, 4 Ofsetçi, 3 Resim Seçici, 1 Sesçi, 15 Bilgisayar Teknikeri, 5 Bilgisayar Teknisyeni, 8 Elektrik-Elektronik Teknisyeni, 2 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 3 Sıhhi Tesisat Teknisyeni, 4 Usta (Boyacı), 4 Usta (Parkeci) ve 8 Yangın Söndürme Eri olmak üzere Anka'da Toplamda 118 Memur alımı yapılacak.

İstanbul'da ise, 64 Koruma Memuru ve 6 Şoför olmak üzere toplamda 68 memur alınacak. Kocaeli'de 4 Koruma Memuru alınacak.

TBMM MEMUR OLMA ŞARTLARI

TBMM alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından, lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve kadrosuna göre ilgili alanlardan eğitime ve bilgiye sahip olmaları gerekmektedir.

TBMM MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

TBMM memur alımı için başvurular bugün başladı. 30 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek başvurular https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. .

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler