HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM'den son dakika Katar kararı: Türk askeri gidiyor!

Meclis'te, "Türkiye ile Katar Arasında Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin Konuşlandırılmasına İlişkin Uygulama Anlaşması ile Anlaşmanın Tadili Hakkında Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" ile "Türkiye ile Katar Arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" kabul edildi.

TBMM'den son dakika Katar kararı: Türk askeri gidiyor!

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Katar arasında uluslararası iki anlaşmanın uygun bulunmasına dair kanun tasarıları, gündemin ilk sırasına alınarak görüşmelere başlandı. Son dakika habere göre, Katar'da Türk askerinin konuşlanmasını içeren kanun tezkeresi Meclis'te kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma gündemi ve saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Buna göre, "Türkiye ile Katar Arasında Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin Konuşlandırılmasına İlişkin Uygulama Anlaşması ile Anlaşmanın Tadili Hakkında Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" ile "Türkiye ile Katar Arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine İlişkin İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" gündemin bir ve ikinci sırasına alındı. Öte yandan Katar ile ilgili eğitim, deniz taşımacılığı ve gemi adamlarının eğitimine ilişkin üç uluslararası anlaşmanın uygun bulunmasına dair kanun tasarıları da gündemin ön sıralarına çekildi.

TÜRK ASKERİ KATAR'A GİDİYOR

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmenin ardından, Türk askerinin Katar'da konuşlanmasına dair tezkere kabul edildi

ARAP ÜLKELERİNDEN YAPTIRIM KARARI

Suudi arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn, Yemen gibi ülkelerin arasında bulunduğu çok sayıda Körfez ülkesi hafta başında "terörizmi desteklediği" gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkilerini kesmiş ve Katar'a yönelik bazı yaptırımlar açıklamıştı.

ERDOĞAN: DOĞRU BULMUYORUM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam iftarda yaptığı konuşmada Körfez'de yaşanan son krizi değerlendirerek, Katar'a uygulanan yaptırımları doğru bulmadığını belirtmişti.

AA


En Çok Aranan Haberler