HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TC ile SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemleri

TC ile SSK ve SGK sorgulama işlemlerini yapabiliyorsunuz. E-Devlet üzerinden yapılan SSK ve SGK sorgulama işlemleri sadece birkaç dakikanızı alacak. Bu işlemleri nasıl yapacağınız haberimizde.

TC ile SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemleri

Bu yazımızda sizlere Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Sigortalar Kurumu sorgulama işlemleri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Sizler bu işlemler sayesinde sigorta bilgilerinizi bir tek sayfa üzerinden görme imkanına sahip olacaksınız. Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanmış olan üç adet Sosyal Güvenlik Kurumu vardır. Bunlar Sosyal Sigortalar Kurumu, BAĞKUR ve Emekli Sandığı’dır. Bu hizmetlerin hepsi vatandaşların yararına çalışmaya devam etmektedir. TC kimlik numaranız aracılığıyla Sosyal Sigortalar Kurumu ya da Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Artık günümüzde gelişen teknoloji ile beraber sizler, internetin olduğu her yerden telefonunuzdan, bilgisayarınızdan, tabletinizden internete girebilir, bu işlemleri çok kolay bir şekilde halletme imkanına sahip olabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Sigortalar Kurumu sorgulama işlemi yapmak için öncelikle internet üzerinde yer alan E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. Sosyal Sigortalar Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu olan işlemleri internet üzerinden sorgulama sayesinde kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Eğer, E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden sadece 2 TL karşılığında PTT şifrenizi edinebilirsiniz. PTT'den size verilecek olan şifre size özel bir zarfın içerisinde verilecektir. Siz de isterseniz bu şifreyi daha sonrasında internet üzerinden değiştirme imkanına sahipsiniz, değiştirdikten sonra yeni şifre sizlerin bundan sonra kullanacağı şifre olacaktır. Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan emekli olabilmek için bazı şartlar aranmaktadır.

SSK-SGK SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Bunların bir tanesi de emekli yaşını doldurmuş olmanızdır. Sizler bu şartları sağladığınız takdirde birey olarak Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan emekli olma imkanına sahip olabilirsiniz ve hayatınızın bundan sonra geri kalan kısmında kesinlikle hiçbir para yatırmadan sürekli olarak emekli maaşı alacaksınız. İnsanların Sosyal Güvenlik Kurumu sigortası için bilgi almasına yardımcı olacak olan E-Devlet sistemi üzerinden vatandaşa hizmet vermektedir. Sosyal Sigortalar Kurumu sigorta sorgulama işlemi yapmak isteyen herkesin yararlanabileceği bu hizmet sayesinde insanlar sorgulama yaparak bu konu hakkında çok detaylı bir şekilde bilgi edinebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta sorgulama işlemini internet üzerinden kesinlikle hiçbir devlet kurum ya da kuruluşuna gitmeden güvenli bir şekilde sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Şimdi sizlere sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz.

E-Devlet sistemini açtığınız takdirde sol köşede yer alan E-Hizmetler bölümü tıklamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise yine hizmetler bölümünün yanında yer alan seçenekten "S" harfini seçmeniz gerekmektedir. Çünkü yapacak olacağız işlem Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer alacaktır sistem üzerinde her kurum alfabetik bir şekilde düzenlenmiştir. Daha sonrasında ise alt başlıklardan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü ve Sosyal Sigortalar Kurumu sorgulama başlığına tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen sayfadan kimlik bilgilerinizi, sigortaya başladığınız tarihi ve birimlerinizi işe başladığınız tarihi ve en son olarak da toplam tutarını girmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise çok kısa bir zaman içerisinde sizler, kolay bir şekilde hizmet dokümanına ulaşmış olacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler