HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tedavisi için yardım kampanyası başlatınca bin 103 lira para cezası kesildi

Suruç'ta yaralandıktan sonra kendisi için sosyal medyadan yardım kampanyası başlatan Güneş Erzurumluoğlu'na Yardım Toplama Kanununa Muhalefet ettiği gerekçesiyle 1103 lira para cezası kesildi.

Tedavisi için yardım kampanyası başlatınca bin 103 lira para cezası kesildi

ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesindeki patlamada yaralandıktan sonra İzmit'te özel bir fizik tedavi merkezinde tedavi gören 20 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu, sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatınca Kabahatlar Kanunu'na göre Yardım Toplama Kanununa Muhalefet ettiği gerekçesiyle bin 103 lira para cezası kesildi.

Suruç'taki patlamada boynuna isabet eden bir şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralanan Güneş Erzurumluoğlu, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yüzde 98 engelli olan Güneş Erzurumluoğlu bakıma muhtaç bir hale geldi. Türkiye'deki tedavi yöntemlerinin yetersiz olduğuna inanarak İsviçre'nin Basel kentinde bulunan bir klinikte tedavi olmayı düşünen Güneş Erzurumluoğlu için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Birçok kişi kampanyaya destek oldu. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı, Güneş Erzurumluoğlu'na Kabahatlar Kanunu 36'ncı Maddesi gereğince Yardım Toplama Kanununa Muhalefet gerekçesiyle bin 103 lira para cezası kesti.

Adana'dan yardım götürdüğünü söyleyen Güneş Erzurumluoğlu, "Kobani'nin yeniden inşası için yola çıkanlardanım. Yardım için kitap, oyuncaklar, yiyecekler götürüyorduk. Biz alandayken patlama gerçekleşti. Boynuma isabet eden bir parça nedeniyle omurilik ve akciğerimden yaralandım. Yüzde 98 engelli oldum. Sadece sol kolumu kullanabiliyorum. 16 ay geçti olayın üzerinden ve 15 aydır fizik tedavi görüyorum. Devlet bize 1 yıl her gün 45 dakika seans alabileceğimizi, ikinci yıldan sonra sadece 60 seans hakkı verince maddiyat bizi çok zorladı. Yurt dışında daha ayrıntılı tedaviler var. İsviçre Basel kentinde bir klinikte denemek istedik" dedi.

Güneş Erzurumluoğlu internet üzerinden kampanya başlattıklarını belirterek, "İnsanlar bana yardım edebilmek için hesap numarası istediler. İnternet üzerinden bir kampanya yaptık. İkinci günü tanıdıklarımız izin alınması gerektiğini söyleyince hemen durdurduk ve insanlar para yatırmayı kestiler. Valiliğe giderek gerekli belgeleri sunduk. Valiliğe gittik, ne zaman iyileşeceğime dair belge istediler benden. Yüzde 98 engelli diye 10 profesörün elinden çıkmış ömür boyu tedaviye muhtaçtır şeklinde bir belge verdiler. Ama valilik bunu yeterli bulmadı. Şu kadar tedavi sonrası, şu kadar zamanda iyileşirim şeklinde bir yazı istediler. Doktorlar böyle bir belge veremeyeceklerini söylediler. Valiliğe gittiğimizde yasa dışı örgütlere para topladığımıza yönelik emniyetten bir belge geldiğini söylediler. Bu yüzden kampanyanın engelendiğini belirttiler. Birkaç hafta sonra bana bin 103 lira Kabahatlar Kanunu'ndan ceza kesildi" diye konuştu.

Güneş Erzurumluoğlu, uluslararası bir internet sitesinde yardım kampanyasının devam ettiğini açıklayarak, "5 dile çevirip uluslararası bir site içerisinde yeniden bir kampanya başlattık. İnsanlar oradan yardım yapmaya başladılar. Cezayla ilgili itirazda bulunduk, yasal süreç devam etmekte" dedi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler