HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye edildi

İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi tahliye edildi.

Tahliye işlemlerinin yapılmasının ardından Hasdal Cezaevi nizamiyesinde kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşan Çelebi, daha sonra dışarı çıkarak basın açıklaması yaptı

Teğmen Çelebi'yi, Silivri'de gerçekleştirilen duruşmalar sırasında tanışarak cezaevinde evlendiği eşi Kezban Çelebi, kız kardeşi Eda Çelebi ve yakınları karşıladı.

İstanbul 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen Çelebi:” Öncelikle Silivri, Hasdal, Maltepe, Hadımköy, Sincan, Mamak ve Şirinyer safhalarında kutsal nöbetlerine devam eden silah arkadaşlarımı ve komutanlarımı saygıyla selamlıyorum. Ne hissediyorsun diyorsanız cephede silah arkadaşlarını bırakmak zorunda kalan bir askerin huzursuz ruh halindeyim çünkü henüz adalete doymadık. Adalet halen kan ağlıyor, silah arkadaşlarım komutanlarım eve dönüş yolunda ki adımlarına kavuşmadıkça bugün benim elde etmiş olduğum özgürlüğün hiçbir anlamı yoktur. Ergenekon'muş, Balyozmuş, Poyrazköy'müş, amirallere suikastmış, askeri casuslukmuş bunların hepsi yalanın doğruya büyüklük taslaması, hepsi ilizyon, kamuoyunda söylene gelen adlarıyla kumpas davalar yani hiçlik. Ama emin olun hiçlik hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı. Hiçlik hiç bu kadar zamanımızı çalmamıştı. Hiçlik hiç bu kadar insanı mağdur etmemişti. Bunların hepsi hukuk adı altında yapıldı. Oysa hukuk insanca ve adilane yaşamı temin etsin diye var, zulmün yardakçısı olsun diye değil. Tüm komutanlarımın silah arkadaşlarımın irade beyanı şudur: ‘Bizler karşımızda ölüm, elimiz vicdanımızda, torunlarımızın yarın inceleyeceği tarihe ait mesuliyetler gözümüzün önünde, yolumuzu Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti için yaşam nöbeti çizen sözleri ve direktifleri çerçevesinde çiziyoruz'. Herkes bilsin ki buradaki komutanlarım nöbetlerine devam etmektedirler. Mustafa Kemal'i her zaman da her mekân da her koşulda savunacağız, ona siper olacağız. Mustafa Kemal Atatürk şu an yükseklerdedir. Ama bacakları halen duyarlıdır, yere değdirmese de bizim gibi şerefli Türk subaylarının, şerefli Türk aydınlarının, onurlu Türk gençliğinin başlarına basa basa, omuzlarına basa basa ileri atıyor adımlarını yürüyecek, yürüteceğiz onu o bu topraklarda hiç kaybetmedi yine kazanacak” dedi.

Teğmenin eşi Kezban Çelebi ise: ”Eşimin tüm söylediklerine bende katılıyorum. Ve burada benim yaşadığım heyecanı mutluluğu en az ama en az benim kadar hak eden bütün anneler bütün eşler bütün sevgililer ve bütün çocuklar babalarına eşlerine sevdiklerine kavuşmadıkça şimdiye kadar boğazımda yumruk olarak duran acı şu andan itibaren yine eksik olarak devam edecek.O günü gördüğümüzde hepimiz birlikte mutlu olacağız, teşekkür ederim çok sağ olun” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler