HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekirdağ referandum sonuçları: 2017 Türkiye geneli il il ve Tekirdağ'da Evet/Hayır oy oranları

Tekirdağ'da geçtiğimiz seçimler ve halk oylamasında ne olmuştu 2017 referandum sonuçları nasıl oldu? Tekirdağ'ın genel tercihlerinde bir kayma oldu mu? İşte 2017 Tekirdağ referandum sonuçları ve Türkiye genelinde il il evet hayır oy oranları...

Tekirdağ referandum sonuçları: 2017 Türkiye geneli il il ve Tekirdağ'da Evet/Hayır oy oranları

Trakya'da yer alan ve Türkiye'nin nüfusu en çok yirmi üçüncü şehri olan Tekirdağ'da ve ilçelerinde çok sayıda seçmen halkın görüşüne sunulan Anayasa değişiklikleri hakkında görüşlerini belirttiler. Bu görüşlerin daha çok evetten mi yoksa hayırdan mı oluştuğu ortaya çıktı. Tekirdağ'ın nüfusu, seçmen ve sandık sayısı, referandum sonuçları ile ilgili detaylar...

973 binlik nüfusu ile Tekirdağ'da 11 ilçe bulunuyor. Referandumdan bir gün önce Tekirdağ'ın 356 mahallesinde 709.000 seçmen için 1.931 adet sandık kuruldu. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Tekirdağ'daki her bir seçmenin oyu nihai referandum sonucunda etkili olacak.

2017 REFERANDUM SONUÇLARI

YSK'nın referandum sonuçlarının yayımlanması ile ilgili yayın yasağının kalkması ile aşağıdaki bağlantıdan Türkiye geneli evet hayır oy oranını görebilirsiniz. Ayrıca il özelinde evet hayır oranlarını merak ediyorsanız da her il için ayrı ayrı referandum sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

2017 REFERANDUMUNDA SANDIK GÜVENLİĞİ

Türkiye'de son yıllarda sandık güvenliği meselesi büyük tartışmalara yol açmakta. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri ve 1 Kasım'da sandıklarda görülen plakasız araçlar, vatandaşların ihbarları sandığa olan güveni zedeliyor.
Sandık güvenliğinin sağlanması için siyasi partiler sandıklara temsilci gönderiyor ve bu temsilciler oylamalara hile karışmaması için süreci takip ediyor. Normal seçimlerden farklı olarak referandumda 1 oy bile sonucu etkileyebileceğinden sandık güvenliği ve oylamada herhangi bir usulsüzlüğün olmaması büyük önem taşıyor.

Siyasi partiler dışında Oy ve Ötesi adlı sivil toplum organizasyonu sandıklarda müşahitlik için vatandaşlara çağrı yaptı ve müşahitlerin kullanabilmesi için T3 tutanak gönder adlı bir uygulama çıkardı. Oy ve Ötesi, YSK tutanakları ile uyuşmazlık görmeleri halinde bunu kampanyanın tarafı olan siyasi partilerle paylaşıyorlar.

TEKİRDAĞ'DA ÖNCEKİ REFERANDUM VE OYLAMALARDA NE OLMUŞTU?

Tekirdağ'da 2010 yılında yapılan referandumda yüzde 82 katılım olmuş ve seçmenlerin tercihi sandığa evet yüzde 34.64, hayır yüzde 65.35 şeklinde yansımıştı.
2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeyse AKP'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 38,22 HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş yüzde 4,41 CHP, MHP ve diğer bazı partilerin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 57,37 oy almıştı.
Son olarak 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AKP %37, CHP %45, MHP %10 ve HDP %4,4 oy aldı.

TEKİRDAĞ İLİNİ TEMSİL EDEN MİLLETVEKİLLERİ

Ayşe DOĞAN = AK Parti
Candan YÜCEER = CHP
Emre KÖPRÜLÜ = CHP
Faik ÖZTRAK = CHP
Metin AKGÜN = AK Parti
Mustafa YEL = AK Parti

TEKİRDAĞ'IN DEMOGRAFİSİ

Nüfusu 972.875'dir. Yüzölçümü 6.190 km2'dir ve km2'ye 157 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe: 1.701 kişi ile Çerkezköy’dür.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler