HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekme yiyen çiftçi konuştu

Çıkan olaylarda yere düşerken polisin tekme attığı, Turhal merkezde yaşayan 3 çocuk sahibi 60 yaşındaki çiftçi Mehdi Altınkaynak, saat 08.00’de mali kurula gittiğini söyledi.

Oraya gittiğinde çalışmaların başlatıldığını belirten Altınkaynak, DHA muhabirine yaşadığı olayı anlatırken şunları söyledi:

"Çiftçimiz oraya geldi, oy kullanmaya başladı. Oy kullanma başlayınca polis devamlı bize baskı yaptı, kullandırmamaya çalıştı. O arada çiftçiyi dışarıya attı. O sırada benim toruna biber gazı sıktılar, arabaya götürdüler. Arabaya götürünce koştum peşlerinden. 'Ne geliyorsun' diye bana vurdular düşürdüler. Tekmelerin altından bir zaman kalkamadım ben. 'Vurmayın' dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaştaki adama bu kadar işkence yaptılar. Bunun sorumlusu da oradaki emniyet amiridir. Ben oradaki polisleri tanımıyorum. Yapılan seçim seçime benzemiyor. Çiftçimizi orada boşuna topladık, işkence yaptık çiftçimize. Çiftçimize oyu kullandırmadılar.'

VALİ: POLİS GÖREVİNİ YAPTI

TOKAT'ın Turhal ilçesinde dün Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış taraftarları arasında çıkan olaylara polisin müdahalesi ile ilgili olarak Tokat Valisi Cevdet Can, "Polis görevini yaptı" dedi.

Turhal'da dün gerçekleştirilen, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış taraftarları arasında gerginlik çıktı. Kooperatif üyeleri kurula katılmak için kayıt işleminde bulunurken, Cemalettin Uzamış tarafları kendi isimlerinin listede yer almadığını ve kayıt yaptıramadıklarını öne sürerek bu duruma tepki gösterdi.

Daha sonra Cemalettin Uzamış taraftarları mali kurulu protesto etmek için alanı terk ederken, karşı tarafla aralarında tartışma başladı. Ardından her iki taraf da yanlarındaki pet şişelerini birbirlerine atarak saldırdı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri iki tarafın üyelerine müdahalede bulundu. Müdahale sonrası iki taraf üyeleri de etrafa kaçışırken, Muharrem Keskin adlı bir kişi polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı. Torunu Muharrem Keskin'i gözaltına alan polisin serbest bırakmasını isteyen çiftçi 60 yaşındaki Mehdi Altınkaynak da, polisin tekmesiyle yere düştü.

VALİ, 'POLİS GÖREVİNİ YAPTI'

Tokat Valisi Cevdet Can, çıkan olayların basın ve kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından DHA muhabirine telefonla açıklama yaptı. Vali Can, olayla ilgili bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı sorusu üzerine, "İnceleme yapacak bir olay yok. 1945 kişi mevcut başkanın yanında var. 150 kişi ise karşı taraftan var. Karışıklık çıkınca polis görevini yaptı" diye cevap verdi. Turhal Cumhuriyet Başsavclığı tarafından da bir soruşturma başlatılmadığı öğrenildi.

Öte yandan yerdeyken polisin tekmelediği çiftçi Mehdi Altınkaynak ise konuyu eski kooperatif başkanı Cemallettin Uzamış ile görüştükten sonra polisten şikayetçi olup olmayacağına karar vereceğini söyledi. Altınkaynak'ın olaylar sırasında polis ekiplerince gözaltına alınan torunu Muharrem Keskin'in de dün akşam saatlerinde serbest bırakıldığı öğrenildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler