HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG 2. nakil sonuçları açıklanıyor! E-okul erişimi için tıklayın

TEOG 2. nakil sonuçları gün itibariyle öğrencilerle buluşturulacak. 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu soran öğrenciler için A’dan Z’ye kadar geniş bir rehber hazırladık. Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG 2. nakil sonuçları verilerini e-Okul sistemine bugün besleyececk. Peki, TEOG tercih nakil bugün saat kaçta açıklanacak? İşte e-Okul erişim sayfası ve 2. nakil sonuçları ile ilgili detaylar!

TEOG 2. nakil sonuçları açıklanıyor! E-okul erişimi için tıklayın

TEOG 2. nakil sonuçları ile nakil süreci tamamlanmak üzere.2. nakil başvuruları sonrası bugün gözler MEB’e yöneldi ve tüm veriler E-okul’a yüklendi ve TEOG 2017 2. nakil sonuçları söz verildiği gibi açıklandı.1. nakil sonuçları ile süreci işlemeyen öğrenciler,2. nakil başvurusu yapıldı ve öğrenciler başvurularının olumlu olup olmadığını E-okul'daki nakil sonuçları sorgulama sayfasından öğrenmeye başladılar. E-Okul sistemine ve gerekli sayfaya aşağıdaki bağlantımızdan erişebilirsiniz.

Yukarıdaki sonuç sorgulama sayfasında ilgili alanlara T.C kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve ekrandaki güvenlik kodunu girip "Tamam" butonunu tıklamanız yeterli olacak. TEOG 2. nakil sonuçları, boş kontenjanlar ve tercih listeleri ile ilgili sorgulama ve bilgi sayfalarına e-okul'un ana erişim sayfasından erişebilmek mümkün. 2. nakil sonuçları için duyurulan saat 09.00 oldu!

TEOG 2. nakil sonuçları – e-Okul erişim sayfası

TEOG 2. NAKİL DÖNEMİ TAMAMLANDI, 3. NAKİL TERCİH BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

Nakil dönemleri tamamlanmak üzere ve sadece 1 adımlık nakil dönemi işi kaldı. Adım adım TEOG nakil dönemi için ışık tutulacaksa; 1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

OKULA KAYIT NASIL YAPILACAK?

Kayıt için velilerin ekstra bir şey yapmalarına gerek bulunmuyor. Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanıyor.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecekler.

TEOG 2. NAKİL SONUÇLARI İLE SIK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI!

1) Kimler nakil başvurusunda bulunabilir?

Herhangi bir okula yerleşsin ya da yerleşmesin tüm öğrenciler isterlerse nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

2) Nakil tercihleri için nereye başvurulacaktır?

Öğrenci velileri herhangi bir ortaokula giderek nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

3) Nakil sürecinde hangi okullar tercih edilebilecektir?

Nakil sürecinde en az 1 en fazla 3 okul olmak üzere istenilen tüm liseler tercih edilebilecektir.

4) Nakil başvurusunda bulunmak istediğiniz lisede boş kontenjan bulunmak zorunda mıdır?

Elbette bir lisede boş kontenjan varsa oraya yerleşme ihtimaliniz artacaktır fakat bir liseye nakil başvurusunda bulunmanız için boş kontenjan olması şart değildir. Zira oradan da başka okullara nakil olmak isteyen öğrenciler olabilecektir ve böylece o okula yerleşme ihtimaliniz ortaya çıkacaktır.

5) Okulların boş kontenjanları ne zaman ve nereden öğrenilebilircek?

14 Ağustos´tan başlamak üzere üç hafta boyunca her pazartesi günü e-okul üzerinden liselerin boş kontenjanları ve taban puanları öğrenilebilecektir.

6) Kaç defa nakil başvurusunda bulunulabilecek?

14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos, 28 Ağustos-6 Eylül olmak üzere toplam üç nakil dönemi olacaktır. Yani üç hafta peş peşe nakil başvuruları pazartesi başlayıp cuma günü sona erecek, sonuçlar ise bir sonraki pazartesi günü açıklanacaktır.

7) Bir öğrenci üç nakil döneminde de başvuruda bulunabilir mi?

Evet, öğrenci isterse üç nakil döneminde de şansını deneyebilir.

8) Nakil sürecinde herhangi bir okula yerleşemeyen bir öğrenci ilk tercihlerde kazanmış olduğu okula devam edebilir mi?

Evet nakil süreci sonunda istediği bir okula yerleşemeyen öğrenci ilk tercihlerde kazanmış olduğu okuluna devam edecektir. Yani açıkta kalma gibi bir durum söz konusu değildir.

9) İlk tercihlerde ve nakil sürecinde herhangi bir okula yerleşemeyen bir öğrencinin durumu ne olacaktır?

Bu öğrenciler 11-15 Eylül tarihleri arasında bulundukları ilçenin milli eğitim müdürlüklerine başvurarak düşük puanlı bir liseye yerleştirilmiş olacaklardır ya da isterlerse açık Öğretim lisesine kayıt yapabileceklerdir. Ayrıca sezon içerisinde de her ayın son haftasında boş kontenjanlara göre nakil başvurusu yapılabilecektir

10) Öğrencilerin yerleştirildikleri okula gidip kayıt yaptırmaları gerekir mi?

Kayıtlar sistem üzerinden otomatikman yapılacağından öğrencilerin ayrıca kayıt yaptırmalarına gerek yoktur ancak okul bilgi formlarının doldurulması, ders seçimi, okul kıyafeti gibi durumlar için öğrencilerin velisi ile birlikte Yeni okullarını ziyaret etmeleri faydalı olacaktır. İlgililere önemle duyurulur.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler