HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG 2017 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG sonuçları ne zaman detaylanıyor?

8. Sınıfların TEOG macerası başladı! TEOG sınavının detaylarında ne var? TEOG 2017’nin soru ve cevapları ne zaman açıklanıyor, puanlama ve hesaplama sistemi nasıl işliyor? TEOG ilk oturum 9:00’da başladı, 12:00'de de bitiş düdüğü çalacak. İşte TEOG soru ve cevapları, TEOG sonuçları ve süreçleri ile ilgili merak ettiğiniz her şey!..

TEOG 2017 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? TEOG sonuçları ne zaman detaylanıyor?

8. Sınıflar bu hafta itibariyle eğitim-öğretim hayatlarında önemli bir yokuşa giriyor. 1 milyon 185bin 328 öğrencinin katıldığı bu önemli sınav bugün başladı, dolayısıyla öğrencilerin velileri de TEOG ile ilgili sınav detaylarına, saat bilgilerine ve TEOG soru cevaplarının ne zaman açıklanacağını öğrenmeye çalışıyorlar. Tam olarak 970 merkezde, 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 sınıfta TEOG heyecanı yaşanıyor. TEOG birinci, ikinci ve üçüncü oturumlar 12'de bitecek ve öğrenciler TEOG soruları ve cevaplarını beklemeye başlayacaklar.

TEOG SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN, NEREDEN YAYIMLANACAK?

TEOG’un soru ve cevaplarının yarın öğle saatlerinde yayımlanması bekleniyor. MEB’e göre 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00'te TEOG soru ve cevapları yayımlanacak. Zira bununla ilgili EBA sistemi üzerinden sınavın bitişinden itibaren çeşitli detaylı açıklamaların yer alması bekleniyor ve bununla birlikte puanlama sistemii ve hesaplama işlemleriyle ilgili de bilgiler yer alacak.

TEOG oturumlarının tamamen sonlanmasından sonra EBA şifresi edinerek sisteme giriş yapabilirsiniz. TEOG sonuçlarını öğrenmek için, EBA sistemi için şifre süreçleri ise Mebbis sistemlerinden işleyecek. Öğrencinin okulundaki öğretmenlerden veya öğretmenlerin ise Mebbis’ten şifre alarak giriş yapması gerekiyor. Öğrencilerin EBA şifresi ise TC numaraları girilerek şekilleniyor.

TEOG soru ve cevaplarının yayımlanacağı EBA'ya direkt olarak aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

TEOG SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG'DA PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

TEOG ile ilgili en çok sorulan sorulardan bir tanesi, yanlış cevapların sayısı, doğruların sayısını etkileyecek mi, sorusu oldu. Yetkililer, yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyeceğini belirtiyor. Dönem puanı hesaplamasında ise kullanılacak olan sınav puanı (-doğru sayısı ile soru sayısı-x 100) istatistiği ile hesaplanacak.

Engeliyle ilgili veya başka bir sebepten ötürü herhangi bir dersten muaf kalan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamalarındaki prensiplere uygun olarak hesaplanacağı duyuruldu.

TEOG 2. OTURUMUN DETAYLARI

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş sistemi kapsamında 2. oturum yarın Fen Bilimleri, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarında yapılacak. Bugünkü gibi TEOG sınmavları 9'da başlyaca, her bir sınav için öğrenciler 40 dakika ter dökecekler ve 12.00'de kalemleri bırakacaklar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler