HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG 2017 tercih dönemi bitti: Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG tercih dönemi bitti ve şimdi de bekleyiş yerleştirme sonuçları için olacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yerleştirme sonuçları ile ilgili ne zaman açıklanacak detayı artık daha fazla merak ediliyor. Zira 24 Temmuz günü saat 17.00 itibariyle tercih dönemi resmi olarak bitti. Şimdi de TEOG dönemi açısından en kritik süreç: yerleştirme sonuçları bekleniyor olacak. Haberimizden TEOG 2017 yerleştirme sonuçları ile ilgili detayları, bulabilir, TEOG sonrasında işleyecek sürece bakabilirsiniz

TEOG 2017 tercih dönemi bitti: Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG 2017 tercih dönemi bitti, şimdi de zaman TEOG yerleştirme sonuçları için geçiyor. Süreç açısından daha heyecanlı bir süreç olan yerleştirme sonuçları süreci, öğrenciler açısından daha heyecan verici bir süreç sağlayacak gibi görünüyor. Sınava toplam 1 milyon 176 bin 711 öğrenci katıldı ve bunun yarısından fazlası, yerleştirme sonuçları için gün saymaya başladı. TEOG için tercih dönemi dün mesai saatleri içerisinde bitti ve şimdi de TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açılacak, binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Yerleştirme sonuçları için gözümüz ve kulağımız MEB'in sonuç açıklama sayfalarına çevrildi. MEB'in duyurusuna göre TEOG yerleştirme sonuçları 11 Ağustos 2017 tarihinde erişilebilir olacak ve yine bu gün içerisinde boş kontejan bilgileri de kamuoyuna MEB tarafından duyurulacak. 14 Ağustos 18 Ağustos günleri arasında yerleştirmeye esas nakil işlemleri, 21 Ağustos 23 Ağustos ile 6 Eylül tarihlerinde de bu süreç devam ederek lise kayıtları yapılacak.
Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacağı duyuruldu.

BOŞ KALAN KONTENJANLARIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ: 11 EYLÜL'DE!

2017 öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

TEOG VE LYS TERCİH DANIŞMANLIĞI KOMİSYONLARI DENETLENDİ

Van - Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, ilçedeki TEOG ve LYS tercih danışmanlığı komisyonlarını denetledi.Müdür Taş, beraberindeki Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari ve komisyon üyesi Bahri Sidal ile Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu, Yatılı Bölge Ortaokulu ve Çatak İmam Hatip Ortaokulunda faaliyet gösteren tercih danışmanlığı komisyonlarını denetledi. Okul idarecileri ve komisyonda görevli olan

rehber öğretmenleriyle bilgi alışverişinde bulunan M. Salih Taş, öğrencileri doğru alanlara yönlendirmenin çocukların ve ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler