HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG bir soruya takıldı

Liselere yerleştirmelerde kullanılacak Yerleştirme Esas Puanları dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı.

TEOG bir soruya takıldı

Nedeni ise bir velinin, İngilizce testindeki bir sorunun yanlış olduğu iddiasıyla konuyu yargıya taşıması... Özel okulların kayıtları iptal edildi, veliler şokta. Bakanlık ise mahkeme kararını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dün 1 milyon 273 bin öğrencinin liselere girişte kullanacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınav sonuçlarını açıklamayacağını duyurdu. TEOG sınavlarında bir sorunun hatalı olduğu iddiasıyla dava açıldığı, liselere girişte kullanılacak Yerleştirme Esas Puanları’nın (YEP) mahkeme kararı sonrasında ilan edileceği bildirildi.

BAŞVURU ANKARA’DAN

Bakanlık, hatalı olduğu iddia edilen soruyu açıklamazken, Hürriyet’in ulaştığı bilgilere göre Ankara’dan bir veli 11 Mayıs’ta İngilizce testi A kitapçığındaki 20’nci soru hatalı olduğu için iptal edilmesi talebiyle Ankara 12’nci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak, eksik belgeleri olduğu için ikinci kez başvuru yapması gerekti. Dava açan veli, eksik belgelerini tamamlayıp 3 Haziran’da yeniden başvuru yaptı. Konuyla ilgili tebligat ise Milli Eğitim Bakanlığı’na 10 Haziran’da ulaştı.

BİLİRKİŞİ DEĞİŞTİ

Bilirkişi raporunda, itiraz edilen İngilizce sorusunun iptal edilmesi gerektiği belirtildi. Ancak bilirkişi heyetinde bulunan 3 akademisyenden birinin çocuğunun da sınava girdiği ve söz konusu İngilizce sorusunu yanlış yaptığı tespit edildiği için Bakanlık, bilirkişi raporuna itiraz etti. Bilirkişi heyeti geri çekilerek yeni bilirkişi atandı. Mahkeme kararının bugün çıkmasının ve sonuçların yarın da açıklanmasının planlandığı öğrenildi.

Ön kayıtlarınızı kontrol edin

Konuyla ilgili Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan şunları söyledi: “Kısa vadede sınav sonuçları açıklanırsa biz bu işlemi 5 Temmuz’a kadar bitireceğiz. Daha geçe kalırsa muhtemelen bakanlık yeni bir tarih açıklayacak. Eskiden ön kayıt yapmış olanlar varsa da onlar da ön kayıt yaptıkları öğrencileri kontrol edecekler. İsteyen okul da şu an yaptığını ön kayıtı da iptal etti. YEP açıklanınca yeniden yapacak. Veliler bir okula ön kayıt yaptıysa onun web sitesini kaydı geçerli mi diye kontrol etsin. Çünkü ön kayıt iptal olmuşsa yeniden yapması gerekebilir.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler