HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG Fen Bilimleri Soruları yayımlandı, TEOG soru kitapçıkları için tıkla!

TEOG heyecanı 2. gün ile devam etti. İkinci oturumun bitmesi ile TEOG soruları yayımlandı. Öğrenciler bu öğlen sınavdan çıktıklarında Fen bilimleri ve diğer derslerin soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarını görmek için 2 saat kadar beklemek durumunda kaldılar. İşte Fen bilimleri soruları dahil tüm TEOG soruları ve cevapları ile ilgili detaylar...

TEOG Fen Bilimleri Soruları yayımlandı, TEOG soru kitapçıkları için tıkla!

Bugün TEOG ikinci oturum Fen Bilimleri ile başladı ve geriye kalan son 2 dersle devam etti. 2. oturumun bitimi ile sınavdan çıkacak öğrenciler de TEOG soruları için sabırsız bir bekleyiş içine girdiler. Fen bilimleri ve diğer derslerin kitapçıkları EBA'da yayımlanır yayımlanmaz haberimizden TEOG soruları ve cevaplarına erişebilmeye başladılar. Peki sorulara göre puan hesaplaması nasıl yapılacak?..

Fen bilimleri ve diğer soru kitapçıkları için tıklayınız

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

MEB'in TEOG kılavuzunda verdiği bilgilere göre yıl sonu başarı puanı öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak hesaplanmaktadır. Türkçe, matematik ve fen bilimlerinin ağırlık katsayısı 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarının ki ise 2'dir.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir.

TEOG OTURUMLARI

MEB'in Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlarda 2 günde 2 oturum ve 6 sınav gerçekleştiriliyor. İlk gün yapılan 1. oturumda öğrenciler Önce Türkçe, Ardından Matematik ardından da Din Kültürü ve Ahlak bilgisi sınavına giriyorlar ki bu oturum 26 Nisan Çarşamba günü yapıldı.

  1. oturumda ise öğrenciler Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına giriyorlar ki bu oturumun tarihi de 27 Nisan 2017 Perşembe...
    Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler