HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak?

TEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak merak ediliyor. Nisan'da yapılan sınavlara katılamayan adaylar TEOG mazeret sınavına girerek durumu telafi edecekler. Sınavlar 14-15 Mayıs'ta yapılacak.

TEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak?

Kısaca TEOG olarak bilinen Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirildi. 6, 7 ve 8. sınıfta çalışmalarını TEOGa yönelik sürdüren öğrenciler, çalışmalarının karşılığını alabilmek üzere 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günleri sınavlara girerek, bilgilerini ölçtüler. Ancak bu iki gün boyunca yapılan sınavlara mazeretli yahut mazeretsiz olarak katılamayan öğrenciler oldu. Bu öğrenciler şimdi merakla,TEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak?sorusuna yanıt arıyor. MEB tarafından her eğitim-öğretim yılının başında hazırlanan planda diğer tüm sınavlar gibi TEOG mazeret sınavı tarihleri de belirleniyor. Bu öğrenciler için TEOG mazeret sınavı gerçekleştirilecek ve bu sınavlar da ilk sınavlarda olduğu gibi iki gün boyunca devam edecek. TEOG mazeret sınavına girecek adaylar bu sınavlara hazırlıklarda son sınavda ve daha önceki sınavlarda sorulan sorulardan faydalanabilecekler. İşteTEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak?` sorusunun yanıtı ve TEOG hakkında merak edilenler...

TEOG MAZERET SINAVI TARİHLERİ BELLİ OLDU

2. dönem Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ancak daha önce sınavlara giremeyen adaylar oldu. Okul yönetimleri sınavlara katılamayan adayların bilgilerini e-Okul sistemine kayıt etti. Milli Eğitim Bakanlığı bu adaylar için TEOG mazeret sınavını gerçekleştirecek. Adayların merak ettikleri 'TEOG mazeret sınavı ne zaman yapılacak?' ve 'TEOG mazeret sınavı yapılacak mı?' soruları yanıt buldu. Buna göre mazeret sınavları 14 Mayıs Cumartesi ve 15 Mayıs Pazar günleri gerçekleştirilecek.

TEOG SINAV SONUÇLARI HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK

Öğrenciler iki gün boyunca süren TEOG sınav maratonunda ter döktüler. Sınavların ardından kısa süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlardaki soruların yanıtlarını Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayınladı ve isteyen öğrenciler EBA internet sitesinden sorulara ve bu soruların yanıtlarına erişebildiler. Yurt içinde 970 merkezde bulunan 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirilen TEOG sınavının ardından soruların açıklanmasıyla artık adaylar TEOG sınav sonuçlarını beklemeye koyuldu. TEOG sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir bilgi henüz bulunmasa da kesin sonuçların Haziran ayında açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar MEB'in e-Okul uygulamasından faydalanarak sonuçları öğrenebilecekler.

EBA İÇİN TIKLAYIN

e-OKUL İÇİN TIKLAYIN

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler